Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Седмична прогноза за времето за 27 май - 2 юни 2024 г.

26 май 2024, 17:30 часа • 9176 прочитания

През новата седмица времето ще бъде неустойчиво. Все пак ще се радваме и на слънчеви часове. Какви ще са температурите вижте в седмичната прогноза за времето за 27 май - 2 юни 2024 г.

Как копривата може да намали въглеродния отпечатък

Слънчево начало

В понеделник ще преобладава слънчево време. Около и след обяд над североизточните райони и планините в Западна България ще се развива купеста облачност и на отделни места там ще превали. В сутрешните часове ще е почти тихо и на отделни места в котловините и низините за кратко ще има мъгла. През деня ще духа слаб северен вятър. Това съобщи дежурният синоптик от НИМХ.

До края на седмицата

През следващите дни до края на периода въздушната маса над страната отново ще е силно неустойчива. На много места в страната ще има краткотрайни валежи и гръмотевици; в сряда и четвъртък около и след обяд има условия за локални интензивни явления и градушки. Максималните температури ще бъдат от 19-20° до 25-27°. В петък и събота валежите ще отслабнат по обхват и интензивност. Ще започне повишение на температурите и втория ден максималните на места ще достигат и надхвърлят 30°.

Месечна прогноза за времето за май 2024 г. (КАРТА)

Евгения Чаушева
Евгения Чаушева Отговорен редактор
Новините днес