СЕМ погва телевизиите за репортажи от катастрофата на "Тракия"

3149
СЕМ погва телевизиите за репортажи от катастрофата на "Тракия"
Снимка: БГНЕС

Съветът за електронни медии (СЕМ) ще се занимае с телевизионното отразяване на катастрофата на магистрала "Тракия", при която загинаха шест души.

В петък (13 април) експерти на СЕМ са направили фокусирано наблюдение как различните телевизионни програми предадоха трагичния инцидент и на предстоящото заседание трябва да дадат становище дали някой от репортажите нарушава закона.

Експерт: Маневрата на шофьора на автобуса е могла да предизвика завъртането

"Маневрата на шофьора на автобуса е могла да предизвика завъртането, а не леката кола." Това заяви бившият началник на КАТ Алекси Страт...

След катастрофата, кадри от която бяха показани още в обедните емисии, както и във всички централни емисии, много зрители изразиха в социалните мрежи възмущение от начина, по който репортерите на Нова телевизия и на bTV отразиха събитията. Най-честите обвинения бяха за коравосърдечност и жестокост при живите включвания, както и за това, че журналистите се опитвали да правят интервюта с ранени и страдащи хора, които очевидно са нямали желание да говорят в ефир.

Припомнено бе, че двете национални частни телевизии са подписали Eтичния кодекс на българските медии, в който се казва: "Няма да засилваме мъката на хората, попаднали в беда или пострадали от престъпление, и ще съобщаваме такива информации със съчувствие и сдържаност."

 

Всички настанени в "Св. Анна" след катастрофата край Вакарел са без пряка опасност за живота

През изтеклата нощ има позитивна промяна в състоянието на пострадалите при катастрофата до Вакарел, настанени в УМБАЛ "Св. Анна" в Софи...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com