Шеф във военното министерство отрече връзка с истерията с децата в Сливен

3031
Шеф във военното министерство отрече връзка с истерията с децата в Сливен
Снимка: YouTube

Служител на министерството на отбраната - сред проверяваните за връзка със слуховете за отнемане на деца. Новината, че служител от пресцентъра на военното ведомство е проверяван дали е сред организаторите на паниката с отнемането на деца, дойде тази сутрин в Министерски съвет.

Началникът на пресцентъра на министерството Александър Урумов отговори пред bTV участвал ли е в разпространяване на фалшиви новини за отнемани деца от родителите им.

Укор и към bTV и Нова за детската истерия, Дончев шикалкави за Сидеров

Нещата в Сливенско изглеждат по-обнадеждаващо спрямо вчерашния ден, съобщава Нова телевизия, показвайки репортаж от ОУ "Братя Миладинов...

"Преди малко разговарях с колегата Каракачанов по темата. Той обеща да провери и да вземе мерки. Ако мога да допълня, не е единственият човек на публична служба, който има отношение по темата. Има и други, което за мен е абсолютно недопустимо", заяви вицепремиерът Томислав Дончев.

Ръководителят на пресцентъра на министерството Александър Урумов отрича. "Нищо свързано с мен няма принос към това, което се е случило с това внезапно извеждане на децата от училище. Мястото на децата е в училище", казва Урумов. Пред Нова телевизия пиарът подчерта, че не неговото име е казано на заседанието на Министерския съвет и е готов да предостави за проверка всички комуникационни канали, които ползва, включително социалните мрежи, които ползва. "Познавам колегите си и съм убеден, че никой от тях не участва в такова нещо", добави Урумов. И попита не е ли редно да има извинение, ако след проверка от отговорни органи се установи, че няма нищо.

Следобед е имало разговор на военния министър Красимир Каракачанов с Урумов. Началникът на пресцентъра на МО е казал на министъра, че е напълно спокоен и че съжалява единствено, че му се губи времето и трябва да се обяснява за нещо, което няма фактическо основание".

Урумов е благодарил на Каракачанов и за доверието. Той остава на поста си.

Започват допълнителни разговори с родители и учители заради слуха за принудително отнемане на деца

Регионалните структури на Министерството на образованието и науката ще инициират допълнителни разговори с учители и родители във връзка...

Психозата още е тук

В ромските гета в Пазарджик и Пещера също има опити да се всява паника. В Пазарджик отсъстват деца от градината в ромския квартал “Изток” и основното училище “Св. св. Кирил и Методий”. Отсъстващите са сравнително малко и не се е създавала психоза, както в Сливен. Подобни са нещата и в ромските квартали на Пещера, пише в. "24 часа".

Няколко семейства в ромския квартал на Пазарджик са получили клип на мобилните си телефони, на който се виждало как социални отнемат децата на майка от ромски произход. Други са чули слухове, които се разпространяват из махалите.

Говорителят на полицията Мирослав Стоянов съобщи, че нямат официални сигнали за проблеми в училищата в ромските квартали, но по указания издирват разпространителите на слухове, които могат да доведат до психоза в ромските общностти на региона.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ОБЩЕСТВО:

След поредния протест: Започва ремонт на водопровода на село Брестовица

Прогноза за времето - 18 април 2024 г. (четвъртък)

Най-важните новини за деня: 17 април 2024 г.

Искат почти двойно поскъпване на таксата за личните карти

Адвокатът на Живко Коцев: Ще докажем, че е невинен (ВИДЕО)

Д-р Николай Василев: Нужна е промяна в структурата на обществото (ВИДЕО)

50% по-изгоден пазар за Великден до 21 април

4 салона за красота в София за перфектна визия

Времето утре - 18 април 2024 г.

BILLA България стартира своята лятна програма за ученици от цялата страна

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com