Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Шефът на КАТ е отстранен

20 декември 2013, 12:17 часа • 34800 прочитания

Началникът на КАТ Богдан Милчев е бил отстранен от поста си. Това съобщи информационна агенция КРОСС, базирайки се на свои източници. Новината бе потвърдена от министъра на вътрешните работи Цветлин Йовчев.

На мястото на Милчев ще застане досегашният му заместник Иво Писанов, предаде Нова телевизия. Причините за освобождаването на комисаря от поста, е че ръководителите не са доволни от работата му, взаимодействието с главната дирекция и метода на управление на КАТ.

Комисар Милчев няма да бъде уволнен, а преместен в резерва, съобщи БНР, цитирайки вътрешния министър Йовчев. Той обясни решението си за освобождаването и с недобрата статистика на броя на жертвите в София, както и недоброто взаимодействие на КАТ София и Националната полиция.

Слухът за напускането на Милчев се появи още миналия месец в медиите, но тогава не беше потвърден.

Веднага обаче в защита на шефа на Столичния КАТ Богдан Милчев тръгна из онлайн пространството петиция. „От няколко дена по медиите се говори за уволнението на началника на КАТ- София комисар Богдан Милчев. Въпреки че още тази информация не е доказана, ние решихме да изпреварим събитията за да защитим един от хората, които правят така, че една институция да работи. Моля присъединете се към това събитие, поканете приятелите си и подпишете петицията!", написаха феновете на Милчев във Фейсбук.

Милчев беше назначен за шеф на столичния КАТ през май 2011 година, след като МВР пенсионира цялото ръководство на звеното.

Припомняме, че миналия месец от поста си бе освободен и директорът на "Национална полиция" Ангел Антонов. Антонов бе назначен за директор на Главна дирекция “Национална полиция” от бившия вътрешен министър Цветан Цветанов през юни 2012 г. Преди това той оглавяваше "Криминална полиция".

Деница Райкова
Деница Райкова Отговорен редактор
Новините днес