Шумът в София е над нормата

4659
Шумът в София е над нормата

Нивата на шум в София значително надвишават допустимите норми. За да не увредим слуха си, нивото на шум не трябва да надвишава 80 децибела. Стойности над 120 децибела дори могат да доведат до оглушаване. Според наредбите на местата с интензивен трафик шумът не трябва да е повече от 60 децибела през деня и 55 - вечерта, предаде БЛИЦ.

Измервания на един от оживените булеварди в квартал "Дружба" сочат от 70 до 80 децибела, което на практика доказва, че нивата на шум значително надвишават тези, фиксирани в наредбите. Според инженерите в пиков час само няколко трамвая и още толкова стари автомобила са в състояние да подложат слуха ни на изпитание, съобщава TV7.

Чистят София от омразата

Младежи от различни етнически общности заедно ще почистят свастики и надписи на омразата от стените на сградите в столицата, за да напр...

Лошата новина е, че автопаркът става все по-амортизиран, а броят на регистрираните коли расте. Това, според анализаторите, означава, че проблемът със силния шум все повече ще се задълбочава.

Логично, най-изложени на вредата от шума са хората, които живеят или работят непосредствено до най-интензивните кръстовища.

Редактор: Десислава Ушатова

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com