Сидеров: ГЕРБ изхарчи за енергиен туризъм 200 000 евро!

4369
Сидеров: ГЕРБ изхарчи за енергиен туризъм 200 000 евро!
Емисари на партията обиколиха Европа, за да продават държавния дял в ЕРП-ата, категоричен е лидерът на "Атака"

Лидерът на "Атака" Волен Сидеров отправи поредната си порция критики към властта. Този път атакистът нападна кабинета заради ЕРП-ата.

Сидеров определи като перверзия методът да наречеш приватизация продажбата на енергийните дружества на австрийска общинска фирма, каквато е EVN и чешка държавна компания, каквато е ЧЕЗ. Това заяви от парламентарната трибуна лидерът на „Атака” Волен Сидеров, позовавайки се на одитен доклад на Държавната комисия по енергийно и водно регулиране, според който от трите електроразпределителни дружества са извършени нерегламентирани разходи през периода 2007-2010 г. както следва ЧЕЗ - 166 млн. лв, EVN - 162 млн., както и E.ON - 123 млн. лв.

"Атака": Бойко Борисов – обикновен крадец!

Около 50 привърженици на „Атака” се присъединиха към призива на своя лидер Волен Сидеров и протестират пред Министерския съ...

"Емисари на ГЕРБ са обиколили цяла Европа, за да продават държавния дял в ЕРП-та, като за това са били изхарчени повече от 200 000 евро за енергиен туризъм, вместо да обявят договорите за приватизация за нищожни", заяви Сидеров.

В отговор министър Трайчо Трайков категорично отрече хора на ГЕРБ да са обикаляли Европа, за да осигурят приватизацията на държавния дял на ЕРП-тата. По думите му това са експерти, които са компетентни в областта си. Освен това средствата не са 200 000 евро, а 45 000 евро, подчерта Трайков. През декември са направени презентации в Лондон, Цюрих и Франкфурт. 

"Държавата няма да се оттегли от приватизационните процедури, тъй като вече постигнахме с 20% ръст на цената от държавния дял в сравнение с първоначалната оценка", каза още енергийният министър.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Общество