Сидеров поиска оставката на Трайков

5905
Сидеров поиска оставката на Трайков
Лидерът на "Атака" иска сметка на министъра заради начина, по който третира проблема с шистовия газ

Лидерът на "Атака" Волен Сидеров поиска оставката на министър Трайчо Трайков.

"Трайков категорично трябва да подаде оставка заради начина, по който третира проблема с шистовия газ", каза от парламентарната трибуна народният представител.

Уорлик провокира: Ако бях българин, бих искал да знам дали има шистов газ

Американският посланик Джеймс Уорлик опита да провокира мнението на българите относно шистовия газ. Според него има вакуум на информац...

Според него Трайков буквално и директно е излъгал Икономическата комисия с думите, че разрешения на „Шеврон” не са давани.

"Сега след като такова решение не е било дадено, какво тогава отменя българското правителство в момента? Той се опита също да заблуди пак комисията, че решението за забрана ще бъде мафиотско убийство. Просто няма логика да остава на поста си. Аз предлагам министър-председателят да го освободи час по-скоро”, заяви още Сидеров.

Той допълни, че вредата от проучванията и добива на шистов газ е станала известна заради силния обществен натиск и позицията, която три политически партии са взели като отрицание на възможността да се замърсява околната среда.

„Нашата общественост разбра за какво става дума. Искам да припомня, че тук за вредата е говорено вече. Ние добавихме в понеделник една редакционна промяна за 20-годишен срок, но нашето предложение беше внесено преди този законопроект на БСП”, каза още Волен Сидеров.

Шистовият газ влиза в парламента

Парламентът ще разгледа законопроекта и двете решения за забрана на проучването и добива на шистов газ, внесени от представители на три...

По думите му по този начин хората от петте области в страната ще се успокоят.

„Нещата вървят към един частичен и компромисен вариант на решаване чрез обединяване на управляващото мнозинство и подкупените депутати да гласуват един мораториум. В понеделник се видя, че управляващите не са готови да приемат кардинален вариант за решаването на проблема с шистовия газ”, категоричен бе Волен Сидеров.

Според него управляващото мнозинство иска и „Шеврон”, и обществото да са доволни. „Неведнъж съм повтарял, че този бонус от 35 милиона долара, който е предложен от „Шеврон”, е неясно по какви пътища се движи. Ако са взети, какво има срещу тях, какви са въобще тези договорки? Този въпрос остава неизяснен”, уточни Сидеров. 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com