Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Симов: Какви фини познавачи на руската душевност са се навъдили...

21 март 2022, 12:31 часа • 3929 прочитания

"Ама какви фини познавачи на руския народ и душевност са се навъдили, ум да ти зайде. Накичили си профилите с украинско знаменце и нищят дълбините на руската душа. Западът - това бил триумф на индивида. Русия - това било неиндивидуална душа. И от този плосък, банален, тъп и откровено малоумен извод следва, че Западът е прогрес, а Русия - изстрел в гърба на Немцов. Тоест тъпите казаци са черната дупка на еволюцията", пише депутатът от БСП Александър Симов в социалните мрежи.

"Именно подобни псевдоинтелектуални полюции са в основата на всяка расистка теория. Подобно хиперболизирано обобщение ражда не просто тъпотии, а чудовища. Хора, които до вчера не са отваряли друго освен списания за мода, днес вече преравят нета за цитати от Толстой, за да покажат какви тънки специалисти на тема "руска душа" са и как високият им интелект прави така, че за тях да няма тайни във войната и историята.

И така стигнах до основен извод. Българският градски либерал е човек, който не познава народа си по никакъв начин, но за сметка на това е голям спец по Русия. Ето заради това все сме под кривата круша", допълва той.

Георги Петров
Георги Петров Отговорен редактор
Новините днес