Скъп "текущ" ремонт ще правят във ВиК-холдинга - с 1,4 млн. лв.

2277
Скъп "текущ" ремонт ще правят във ВиК-холдинга - с 1,4 млн. лв.
Снимка: Google Streat

Скъп ремонт, наречен "текущ", смятат да правят в държавния "Български ВиК Холдинг" с 1 440 000 лева с ДДС, става ясно от обявление на неговото ръководство.

Припомняме, че в началото на януари в отговор на депутатски въпрос регионалният министър Гроздан Караджов отговори, че съгласно индивидуалния отчет към 30 септември 2021 г. финансовият резултат на Българския ВиК холдинг е загуба в размер на 944 хил. лв.

Имотът с площ 703 кв. метра, в който се намират двете му сгради, са на ул. "Париж" 11А в София. Едната от тях е с три надземни етажа и един подземен, с площ 345 кв. метра. Втората е на един етаж и 58 кв. метра застроена площ. Между сградите има вътрешен двор. С ремонта ще се промени предназначението, големината и разположението на помещенията в тях.

 

 

Планирано е да се разруши цялата настилка на вътрешния двор и да се положи нова от асфалтобетон, да се подменят всички окачени тавани, да се демонтират интериорните врати, облицовки и цокълна акрилна боя, цялостна подмяна на електроинсталацията, нови ВиК-трасета и отоплителна разводка и др. За фасадата и покрива е предвидена топлоизолация, полагане на двоен под в работните помещение и коридорите на първия и втория етаж, гранитогрес в баните на първия етаж, втория и подземния етаж и стълбищните клетки.

"Български ВиК холдинг" е завършил миналата година с близо 1 млн. лева загуба

"Български ВиК холдинг" ЕАД по индивидуалния отчет към 30 септември 2021 г. отчита загуба от 944 000 лева. Това съобщи вицепремиерът и ...

Създаденото през май 2020 г. дружество е с капитал 1,04 млрд. лева и персонал от 55 души.  

Припомняме, че политици от "Продължаваме промяната" се изказваха, че структури като Вик-холдинга трябва да бъдат закрити.

Пред bTV в началото на декември 2021 година Даниел Лорер – сега министър на иновациите и растежа сега, заяви, че мегаструктурите като ДКК, ВиК Холдинг, БЕХ не трябва да съществуват, защото по думите му "замъгляват" резултатите на държавните дружества и позволяват прехвърлянето на печалби и активи между тях по непрозрачен начин.

"Всички те процедират по един и същи начин – инхаус процедури към държавни изпълнители, които продължават с възлагането на частни подизпълнители без обществени поръчки и парите изчезват. До голяма степен наличието на холдинг върху тази структура позволява това нещо да бъде скрито", посочи Даниел Лорер.

"Премахването на държавните мегаструктрути не е залегнало в коалиционното споразумение. В близките 1-2 г., това, което трябва да се случи, трябва да бъде оздравяване на тези дружества или тяхното прехвърляне към принципал, който може да ги управлява, вместо холдинга директно към министерството", допълни той.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ОБЩЕСТВО:

Прогноза за времето - 6 май 2024 година (понеделник)

Най-важните новини за деня: 5 май, 2024 година

Седмична прогноза за времето за 6-12 май 2024 г. (ГРАФИКА)

Катастрофа затвори временно Прохода на Републиката навръх Великден

Румен Радев пожела на Великден духовно пробуждане и единение на целия народ

Кой има имен ден днес, 5 май, 2024 г. Честито!

Най-важните новини за деня: 4 май, 2024 година

Прогноза за времето - 5 май 2024 г. (неделя)

Жълт код за валежи в осем области

Румен Радев ще участва в тържествения водосвет на бойните знамена

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com