Слънчев и топъл четвертък, с температури между 9° и 14°

10885
Слънчев и топъл четвертък, с температури между 9° и 14°
Снимка: Thinkstock/ Guliver

Днес през по-голямата част от деня ще преобладава слънчево време. Но в Североизточна България и по Черноморието ниската облачност ще се задържи почти през целия ден. На много места в равнините до обяд ще бъде мъгливо. След обяд от запад облачността ще започне да се увеличава, предимно средна и висока. Вятърът ще е съвсем слаб. Максималните температури още малко ще се повишат и в повечето места ще бъдат между 9° и 14°, оставайки по-ниски само в Добруджа - около 5-8°. Такава е прогнозата на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) към БАН, съобщи за Агенция "Фокус" дежурният синоптик Орлин Лазаров.

По Черноморието почти през целия ден ще бъде със значителна ниска облачност, но без валежи. Вятърът ще е слаб. Температури по крайбрежието от 6° по-северното, до 8-10° по южното крайбрежие. Вълнението ще е слабо, 1-2 бала, а температурата на морската вода е 6-7°.

Над по-голямата част от страната ще бъде предимно слънчево

Днес над по-голямата част от страната ще бъде предимно слънчево. Значителна, предимно ниска, облачност ще има над Източна България. Та...

Над планините преди обяд ще е слънчево. По-късно от запад ще започне заоблачаване, облачността ще е средна и висока, все още над повечето била и върхове. Вятърът ще е умерен от северозапад, но към края на деня да става от запад-югозапад. Дневна температура на височина 1200 метра около 6°, на 2000 метра - около минус 2°.
В петък облачността над страната ще бъде разкъсана, средна и висока, по-плътна към края на деня над Западна България. Температурите още малко ще се повишат и преобладаващите минимални ще бъдат минус 1° и 4°, максималните – между 10° и 15°.

През почивните дни ще бъде сравнително топло. Ще преобладава облачно време и на много места ще превали слаб дъжд. Временни разкъсвания на облачността, на места и спиране на превалявания ще има в неделя, когато и температурите ще са малко по-високи.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com