Сметната палата ще проверява "Български пощи"

11825
Сметната палата ще проверява "Български пощи"
Снимка: БГНЕС

Сметната палата ще извърши одит на „Български пощи”. Това каза председателят на Сметната палата проф. Валери Димитров на пресконференция за програмата за одитната дейност на Сметната палата за 2014 г., предаде „Фокус”.

„Български пощи” имат 11 млн. лв. загуба, задължения - 64 млн. лв., вземания - над 50 млн. лв., над 20 продадени имоти. Досега не сме извършили одит на „Български пощи”, каза още проф. Димитров.

Валери Димитров: Сметната палата не може да проверява сметки и влогове на публични лица

Задължените лица трябва да оповестят декларацията за имуществото и доходите си и след това тази декларация се качва в сайта на Сметната...

Приоритетните области през 2014 г. се определят от актуални за страната неща, посочи председателят на Сметната палата. Сметната палата работи с Международната организация на сметните палати. Координираните одити са важни за България и ЕС. Сред критериите за подбор са глобалният и рисковият. Заложили сме тази година общо 446 одитни задачи. Финансовите отиди за отчети за 2013 са 184”, посочи проф. Димитров. Някои от одитите, които предстоят, са за дейността по оказване на спешна медицинска помощ, тъй като проблемите продължават, поради недостатъчен брой линейки, недобра инфраструктура. Във връзка с евродепутатите, ще бъдат направен одит за приходите за еврокампаниите, одит на предоставеното имущество през 2013 г. От партийните одити, ще има два доклада за имущества на партиите и изборите.

Ще бъде извършен одит и на "Метрополитен".

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com