София е поискала над 1 млн. лв. за ремонти след бурята

12393
София е поискала над 1 млн. лв. за ремонти след бурята
Снимка: БГНЕС

Поискали сме от Междуведомствената комисия средства за 55 км критични участъци, които са в следствие на бурята. Това каза пред журналисти кметът на Столична община Йорданка Фандъкова, предаде „Фокус”. Йорданка Фандъкова заяви, че в момента сред основните грижи на районните кметове е търсене на средства от застрахователите.

„На много места те още не са минали, но пък районните кметове с наши средства правят тези ремонти, най-вече по сградите на училищата, детските градини и културните институти. Сменят се стъкла, ремонтират се покриви, така че да осигурим нормалното функциониране на сградите, но очакваме застрахователите да направят описа на щетите и да можем да си получим средствата”, допълни Фандъкова.

София се застрахова от варненски сценарий - почиства по 50 км речни корита годишно

Ежегодно в Столичната община почистваме, през последните години, около 50 км речни корита от наноси, дървета, клони. Това каза кметът н...

Столичният кмет направи уточнение, че въпреки почистването на един канал, след няколко месеца по него отново ще има последствия от наносите и ще има затлачвания, както и нова растителност. По думите й превенцията е непрекъснат процес.

„Много важно е обучението на населението, за да може да реагира в критични ситуации. В момента съм възложила разработването на материали за реакция при буря. Досега, знаете, сме разпространявали чрез вестници и домоуправителите информация за реакция при наводнения, земетресения и пожари. Вследствие на последната буря се оказа, че може би е хубаво да се разработи и такъв материал, който е хубаво да бъде разпространен. Тези 55 км ще струват 1 023 000 лв.”, каза още тя.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com