Спасители настояват за морска полиция

8893
Спасители настояват за морска полиция

Над 1 000 инцидента са предотвратили спасителите на Северния плаж в Бургас за изминалия летен сезон. Спасителите настояват да има морска полиция. Случват се по 5-6 инцидента на ден.

„Имахме доста дни, в които момчетата просто изпадаха в нервна криза от това да обясняват да вадят на всяка цена хората от водата, за да може да нямаме смъртен случай", обясни старши спасителят Николай Иванов.

130 000 лв. глоби за 91 плажа

Всички 91 плажа са проверени по два пъти това лято. До момента са наложени глоби за над 130 000 лв. на базата на началните данни и ан...

Полицаи или инспектори трябва да пишат глобите на туристите, настояват спасителите. „Спасителят не е оторизиран по длъжностна характеристика да налага санкции. Те трябва да се налагат от определени лица или би следвало да има морска полиция тука в момента, защото в момента в който той тръгне да се разправя и да съставя актове, може да има удавник или да има инцидент", категоричен е д-р Андрей Найденов, председател на Асоциация по водно спасяване.

Летовниците пък са категорични, че спазват правилата. По плажа патрулират спасители до края на септември, но броят им ще зависи от това колко ще се задържи топлото време, съобщи bTV.

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com