Спряно е движението по магистрала "Тракия"

41828
Спряно е движението по магистрала "Тракия"
Снимка: БГНЕС

В 10 часа тази сутрин е спряно движението на автомагистрала "Тракия" в двете посоки за почистване на пътното платно от падналия сняг.

Проблеми заради снеговалежа на проходите Шипка и Предел

Нулева е видимостта в прохода Шипка заради обилния снеговалеж и силния вятър, предаде БГНЕС. Аварирали са няколко леки коли в прохода,...

Спират се и товарните автомобили на автомагистрала "Хемус" в Софийска област и в участъка София – Самоков, съобщиха от прессцентъра на МВР.

В Благоевградска област пътят Симитли - Разлог – Банско – Гоце Делчев /през Предела/ е затворен за товарни автомобили над 12 тона поради опасност от свличаща. Обходният маршрут е Симитли – Петрич –местност "Попови ливади" – Гоце Делчев.

Преминаващите през проходите в Смолянска област автомобили трябва да бъдат с вериги, а товарните – без ремаркета и полуремаркета. Същите ограничения има и в участъка Пещера – Батак - Доспат в Пазарджишка област.

В Пловдивска област на пътя Асеновград в посока Бачково има паднали клони и свлачища, спират се временно ТИР-овете. Пътят Троян – Кърнаре е затворен за товарни автомобили с ремаркета и полуремаркета.

Фандъкова след първия сняг: В София всичко е под контрол

На територията на Столична община обстановката е нормална при зимни условия. Това каза Йорданка Фандъкова, кмет на Столична община. &b...

Временно е затворен за почистване и Проходът на Републиката в двете посоки, след възстановяване на движението всички автомобили трябва да се движат с вериги. Затворени за почистване поради паднали дървета са и пътищата Твърдица-Елена и Белово – Юндола.

Проходът "Петрохан" в момента е отворен само за леки автомобили.

На пътя Хасково - Пловдив при село Бяла река е спряно движението на леки автомобили поради наводнение на платното.

Пътят в района на Белово и Юндола е затворен, поради обилния снеговалеж и падналите множество дървета, които са на пътното платно. Това съобщиха от Областна дирекция на МВР – Пазарджик. На почти всички пътища в района на Велинград и Пещера, поради обилните снеговалежи, движението е затруднено, има паднали дървета и камъни. Екипите на пътна помощ, пожарна безопасност и на полицията почистват пътищата. През останалите пътища се преминава при зимни условия. Екипите са там още от рано сутринта.

Шофьорите да се подготвят за зимните условия

Първият сняг вече е факт, а с него нарастват и опасностите по пътищата. Препоръчително е шофьорите на тежкотоварни моторни превозни...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com