Старозагорските детски градини с ново обзавеждане

11535
Старозагорските детски градини с ново обзавеждане
Снимка: БГНЕС

По време на оглед на обновените сгради на детски заведения в Стара Загора, иницииран от ПК по наука, образование и защита правата и интересите на децата и младежите към Общинския съвет, стана ясно, че някои от детските градини в града скоро ще получат ново мебелно обзавеждане. Добрата новина, за най-малките старозагорци, съобщи ресорният зам.-кмет Иванка Сотирова в Детска градина №35 „Свобода“. От думите й стана ясно, че легла, шкафчета и кътове за игри, ще обновят интериора и на още ДГ № 68 „Патиланско царство“, ДГ № 7 „Светулка“, № 20 „Мир“ и двете нови, които предстои да отворят врати.

Освен членовете на ПК по наука и образование и зам.-кметът Иванка Сотирова, в обиколката участваха и председателят на ОбС Стара Загора Емил Христов, инж. Веска Узунова – директор на Дирекция „Строителство и инвестиции“ и Добромир Дерменджиев - ръководител на Звено „Инвеститорски контрол“ към общинската администрация.

Старейшините Бояна Буюклиева и Дарина Гайдарова, заедно с общинското ръководство, се запознаха отблизо с впечатленията на преподавателите и малчуганите след реновирането на ДГ № 35 „Свобода“, ДГ № 68 „Патиланско царство“ и ДГ № 7 „Светулка“.

Искрени благодарности към Община Стара Загора и Общинския съвет изразиха директорките на детските заведения, които бяха посетени рано сутринта в петък.

С над 11 млн.лв. от европейски проекти и по капиталовия план на общината, през 2013 година в Стара Загора, се ремонтираха 17 общински училища и детски градини. Енергийно-ефективни мерки, със средства по Международен фонд „Козлодуй", се внедриха в четири  учебни обекта.

Със собствени средства по капиталовата си програма Община Стара Загора извърши ремонти за 1 млн. 200 хил. лв. на 6 детски градини и три училища.

 

Сменят турските имена на местности в Старозагорско?

Временна комисия от общински съветници ще готви цялостна стратегия по промяна на турско-арабските имена на местности в Старозагорско. ...

 

 

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Общество