Стефан Цанев: Радев тихомълком обсеби властта, ситуацията ми напомня за 1934 г.

11550
Стефан Цанев: Радев тихомълком обсеби властта, ситуацията ми напомня за 1934 г.
Снимка: БГНЕС

"В държавата в момента върви пълзящ преврат. Колко време вече управлява президента? Кръгла година ще стане. Румен Радев управлява държавата, тихомълком обсеби властта. Очаквам да направи речта на цар Борис III. Страх ме е, че демокрацията губи своите позиции, партиите се държат недостойно и хората не ги искат. Ситуацията ми напомня на 1934 г.", каза Стефан Цанев по БНТ.

"Тогава Кимон Георгиев и Дамян Велчев спретват един преврат и ликвидират партиите. Народът е доволен, защото партиите са ненужни, което важи и сега", припомни писателят.

Стефан Цанев: Диктатори, лицемери, лъжци и крадци - избираме си ги сами

"Да се научим да се обичаме". Това послание за 2021-ва година отправи пред БНР писателят, поет и драматург Стефан Цанев. Той изрази опт...

Писателят коментира и скандала в Народния театър "Иван Вазов", тръгнал след като режисьорът Александър Морфов надраска вратата на пиарката на театъра Велислава Кръстева - бивш депутат от ДПС. "Причината за скандала не е Александър Морфов, а на г-жа Кръстева. Не може представител на Народния театър да ухажва публично лидер на някаква партия. И то доста унизително. С това се унижава целия театър. Някой може би не й е казал, че не бива да прави това. Директорът на театъра Васил Василев е човек на БСП, но досега не съм чувал да го упрекне затова. Ако утре на следващите избори той иде да съпровожда Корнелия Нинова и се държи така унизително пред нея, както г-жа Кръстева пред Доган, то на другия ден и на неговата врата ще бъде написано също "Изчезвай БСП".

Според писателя може да имаш политически убеждения, но нямаш право да ги проявяваш от името на своята власт. Когато видял Велислава Кръстева да придружава Ахмед Доган на изборите си казал: Браво на Доган, прилапа и Народния театър! "Народният театър е на повече от 100 години, през това време толкова партии са се изредили, но театърът остава. Творецът може да позволи да бъде ухажван от властта, но не и той да ухажва властта", коментира още творецът.

"Ако вземем всички актьори, то там ще открием поне 10 партии, но ако те на сцената започнат да се държат като политиците в Народното събрание, представете си какво ще стане. Не можеш да проявяваш своите политически убеждения от сцената. Кръстева прояви своите политически убеждения от много голяма сцена в случая", допълни Стефан Цанев.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ОБЩЕСТВО:

След като Сарафов нареди проверка: Ето какво нарушения откриха в СРП

До 30 000 лв. за проекти за бизвес на хора с увреждания дава МТСП

Светият синод избра врачанския митрополит Григорий за наместник-председател

Кой има имен днес днес, 19 март, 2024 г.

Свещеник в гладна стачка заради касирания избор в Сливенската епархия (СНИМКИ)

Не ходете в планините, има мъгла, дъжд и сняг

Велико Минков обвини държавата, че му пречи да е баща

Къде са 400 млн. лева за пътна безопасност?

Светият Синод избира наместник-председател

Прогноза за времето - 19 март 2024 г. (вторник)

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

Обрат: Цената на природния газ тръгна стабилно в нова посока
Обрат: Цената на природния газ тръгна стабилно в нова посока

Цената на природния газ в Европа започна да поскъпва в края на зимата, най-вече в резултат на притеснения, свързани с доставките на синьо гориво. Ремонти...