Столична община няма да даде разрешение за Луков марш

12525
Столична община няма да даде разрешение за Луков марш
Снимка: БГНЕС

Общинските съветници от БСП в София излязоха с декларация срещу провеждането на Луков марш на 14 февруари. Кметът Йорданка Фандъкова заяви, че няма да съгласува шествието, тъй като е получила информация, че може да бъде нарушен обществения ред в столицата, предаде БНР.

"Режимът е уведомителен. Получихме преди няколко месеца уведомление за провеждане на такова събитие. Поисках становище от компетентните органи – МВР, СДВР, Главна прокуратура и ДАНС за това, че мероприятието крие риск за нарушаване на обществения ред и с препоръка да бъде променен маршрутът. На основание на тези писма съм изготвила уведомление, че не е съгласувано провеждане на факелно шествие. Единствено могат да бъдат поднесени цветя на паметника на ул. „Тракия“", заяви Фандъкова.

Кой запали искрата на протестите в Пловдив?

Съдебно решение за джамия постави на изпитание прословутата етническа и верска толерантност на българите. Двама наблюдатели - журналист...

Името на Христо Луков, лидер на Българските национални легиони и нацистката символика, която използват участниците в марша, са публична демонстрация на пронацистки и антисемитски възгледи, се посочва в декралацията на общинските съветници от БСП.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com