Студентските съвети за Сидеров: Такива депутати нямат респект към университета

4103
Студентските съвети за Сидеров: Такива депутати нямат респект към университета
Снимка: БГНЕС

Ръководството на Националното представителство на студентските съвети в Република България излезе с обща позиция за случилото се Национална академия за театрално и филмово изкуство и осъди действията на лидера на партия "Атака" Волен Сидеров и съпартиеца му Десислав Чуколов, който насилствено влязоха на два пъти в НАТФИЗ, втория от които в изборната нощ на 25 октомври.

Изпълнителен съвет на Национално представителство на студентските съвети остро осъжда насилието и погазването на автономията на висши училища.

ММА боец предизвика Сидеров

ММА боецът Христо Йорданов отправи публична покана чрез публикувано на своя Фейсбук профил видео към лидера на "Атака" Волен Сидеров да...

За съжаление, за пореден път сме свидетели на недопустимо поведение на народни представители, представители на парламентарно представена партия, заедно с техния лидер, нарушават автономията на образователна институция. Факт е, че те нямат респект към университета и към студентите. Не е допустимо някой да се държи така със студенти и Ректор на Висше училище и да всява смут и да създава страх сред обучаващите се, се казва в официалната позиция на национално представената студентска организация.

Остро осъждаме поведението и не смятаме, че има мотиви, които да оправдават подобен род действия. Саморазправата не е присъща на здравомислещи граждани на европейска правова държава. Според нас е недопустимо политици да се крият зад имунитета си, за да тормозят граждани, казват още от Национално представителство на студентските съвети.

НАТФИЗ е университетът на младите артисти на България, а не на политици, които не намират друг начин да привличат внимание освен със своето арогантно поведение. Хора, натоварени със задачата да творят законите, а мислещи се за по-големи от тях в действията си. Депутатските карти не са пропуск за безнаказаност, а за отговорност към хората. Такива случаи не могат да се допускат в една демократична, европейска държава, каквато има претенции да е България, заявяват от студентската организация.

Ние категорично заявяваме подкрепата си към колегите от НАТФИЗ в техните действия и изявяваме готовност и решимост да бъдем с тях и съдействаме за реализацията на предстоящи събития.

Москов: Нямайте ни най-малко съмнение в психическата изрядност на Волен Сидеров

Случващото се в зала "Арена Армеец" е абсолютно недопустимо безобразие. Това е нещо различно от избори. Така определи обстановката с пр...

Позицията на Представителството на студентските съвети е изпратена до председателя на НС Цецка Цачева, главния прокурор Сотир Цацаров, председателя на комисията по образование Милена Дамянова, вицепремиера Румяна Бъчварова и председателя на комисията по култура Полина Карастоянова.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Общество

КТ „Подкрепа“ организира празнично шествие и концерт
КТ „Подкрепа“ организира празнично шествие и концерт

Отбелязваме Деня на труда и на международната работническа солидарност - 1 май.  По този повод за 8-ма поредна година КТ "Подкрепа" организират...