Светлозар Лазаров: На всеки 3 дни в България си заминава човек ей така

4422
Светлозар Лазаров: На всеки 3 дни в България си заминава човек ей така
Снимка: БГНЕС

В България годишно се извършват над 100 умишлени убийства, причините за които са чисто битови. Това каза в ефира на bTV бившият главен секретар на МВР и настоящ координатор на „Атака” Светлозар Лазаров във връзка с жестокото убийство на дете в Момчилград.

На около 3 дни в България си заминава човек ей така… Буквално за това кой какво рекъл, кой какво чул, скарали се за имот, за дувар, някой погледнал другия на криво”, коментира бившият антимафиот, като отбеляза, че това е доказателство, че за някои хора в нашето общество животът не е ценен.

Бивш главен секретар на МВР смята, че корупцията по границата не е нищо ново

През 2013 г. тълпите минаваха през зелена граница, буквално. Сега с оборудваните технически средства се получава достатъчно ефективен м...

Лазаров подчерта, че 80-85% от убийствата се разкриват, но проблемът е другаде: „Човешките животи приключват, детето го няма, това, че този ще лежи, това, че ще изтърпи ефективна присъда, какво променя? Има проблем, който е заложен в образованието, възпитанието, отношението между хората”.

Друг проблем – за около милиард лева, пък стои според Лазаров зад покушението срещу високопоставен данъчен в София от преди дни. Става дума за дирекция „Фискален контрол”, като координаторът на „Атака” разказа, че звеното е създадено през 2014 г. и към момента работата му е довела до над 1 млрд. лв. повече приходи от стоки с висок фискален риск като месо и захар.

Приведоха се в известност всички стоки на вход и изход, защото преди едни камиони си минаваха и си обикаляха без да се извършва физически контрол какво влиза в страната и какво излиза (…) Когато говорим за такива интереси, когато говорим за милиарди, този 1 млрд., който е влязъл в държавата, той е за сметка на някой, защото има хора от сивия сектор, които ги имат за свои. Те някои имаха и държавата за своя, но много от тях вече ги няма…”, разсъждава Лазаров.

По думите му горивният бизнес е по-малко вероятно да е свързан със стрелбата по Иво Стаменов, защото дирекцията от скоро следи сектора. Лазаров призна, че разкриването на подобни престъпления става най-лесно „по горещи следи” и ако нападателят не бъде хванат веднага, след това вече е значително по-трудно.

МВР е сред най-потърпевшите от прехода институции, смята Светлозар Лазаров

В последните 27 години МВР е една от най-потърпевшите от прехода институции. Така бившият главен секретар на вътрешното министерство и ...

Лазаров отказа да коментира скандала между Валери Симеонов и ГЕРБ за това кой да дава плажовете на концесия: „Това не е стратегически въпрос според „Атака” и за правителството, и за българския народ. Няма да останат нераздадени концесиите”.

Като стратегическа тема той посочи какво ще прави България след спирането на еврофондовете в периода след 2020 г., като отбеляза, че на този етап нямаме алтернатива за запълване на дупката в бюджета. Според него „глобализмът като модел е изчерпан” и трябва да се мисли за реформа на Европейски съюз като общност на държави с национален суверенитет и обща отбранителна система.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ОБЩЕСТВО:

Кой има имен ден днес, 29 март, 2024 г. Честито!

Прогноза за времето - 29 март 2024 г. (петък)

Проф. Топалов: Болно ми е, че България не е щастлива държава

Най-важните новини за деня: 28 март 2024 г.

Евро или лев: Actualno.com събра вашите мнения (ВИДЕО)

Адм. Ефтимов: Военните даваме своя принос, но инвестициите в отбраната са критични

Стотици трудови злополуки са регистрирани в страната ни за 2023г.

Атанас Шарков: Истинската диверсификация означава намаляване на влиянието на Русия в Европа (ВИДЕО)

Kaufland повишава количествата на българските плодове и зеленчуци в магазините си

Времето утре - 29 март 2024 г.

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com