X
 
 

Събраха пари да превозят тялото на родопчанин, починал в Испания

1419 0
photo of Събраха пари да превозят тялото на родопчанин, починал в Испания
Снимка: Facebook
Родопчани събраха с дарения нужната сума, за да бъде транспортирано тялото на починалия в Испания Валентин Топалов от село Давидково, съобщи кметицата на селото Севда Чолакова.

"Бившият му работодател от мандра "Давидково" и колегите му дадоха 1000 лева, близки и приятели - по 500 лв. От село Стърница дадоха 905 лв., събират и още. От община Баните отпуснаха 500 лв. Събрахме 8 296 ,90 лв., които в петък към 14 часа преведох по сметката на дъщеря му, която е студентка. Оказа се, че той има сметка в Испания, но ние се притеснихме, че бързият валутен превод ще струва доста, а и че може да е проблем тя да ги изтегли. Погребалната агенция се съгласи на 50% плащане в България и така процедурата се задвижи.Благодарна съм на всички, които се отзоваха", каза Чолакова.

Свлачище засипа къщи в родопско село

Свлачище засипа къщи в родопското село Давидково по време на вчерашния порой с градушка като гроздово зърно. „Трета къща под път...

Валентин е починал от естествена смърт, само за две седмици бил покосен от вирусен хепатит.

"Днес, на 24 август, само ден и половина след смъртта на Валентин Топалов сме готови да изпратим нашето момче в последния му път към родния му дом. Към България.Благодаря.Огромно Благодаря на един голям българин Валентин Петров (собственик на погребална агенция "Йована"), за невероятната му щедрост и доброта. На хората от Родопите, които за сетен път доказаха колко всеотдайно е родопското сърце. На българите от Англия, на българите в Испания и на всички наши сънародници, които помогнаха. Поклон на всички Вас, добри хора. Сумата е събрана, хиляди благодарности на всички които се включиха", написа негов близък роднина.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
Последно в Актуално