Съдът не реши за заличаване на Доган като свидетел по делото срещу Октай

29215
Съдът не реши за заличаване на Доган като свидетел по делото срещу Октай
Снимка: БГНЕС

На заседанието по делото срещу Октай Енимехмедов състав на Софийски градски съд не разгледа молбата на Ахмед Доган да бъде заличен от списъка със свидетели поради здравословното му състояние, предаде „Фокус”.

Съдът реши, че не следва да разглежда молбата на Доган, защото от събраните документи не следва трайна неспособност да се придвижи до съда или да отговаря адекватно на въпроси по делото. Следва да се изготви експертиза за състоянието му и съдът тогава ще реши.

Доган иска да бъде заличен като свидетел

Ахмед Доган иска да бъде заличен като свидетел по делото срещу нападателя му Октай Енимехмедов. Това стана ясно на днешното заседание в...

Според прокуратурата делото може да бъде изяснено и без разпит на Ахмед Доган. Защитата на Енимехмедов държи на разпита на Доган и смята за наложително той да бъде разпитан. Според самия Енимехмедов Ахмед Доган е основен свидетел по делото.

„Той е длъжен да прояви мъжество и да дойде”, добави Енимехмедов. На следващото заседание по делото на 25 ноември от 13.30 часа ще бъде разпитан Христо Бисеров, чиято призовка ще бъде изпратена в Народното събрание. Ще бъдат разпитани още трима души, присъствали на огледите на залата, в която се е състояла конференцията на ДПС през януари. Съдът реши, че не следва допълнително да бъде разпитан медицинският екип, който е оказвал помощ на Ахмед Доган и може да е станал свидетел на думите на бившия градски прокурор Николай Кокинов. Призовки ще бъдат изпратени на Георги Райков, Адриан Петров и Николай Първанов за очна ставка и други свидетели. Ще бъдат изискани документи от фирмата, от която Енимехмедов и купил пистолет, и фирмата доставчик.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com