SYNCLUSIVE: Проектът, който ще подпомага приобщаването на уязвими групи на пазара на труда

752
SYNCLUSIVE: Проектът, който ще подпомага приобщаването на уязвими групи на пазара на труда
Снимка: Европейска година на уменията

В Европейската година на уменията 2023, 16 организации, сред които университети, изследователски центрове, неправителствени организации и общини, обединиха сили в един амбициозен проект с името SYNCLUSIVE. Този проект представлява изследователска и иновационна инициатива, насочена към тестване и изучване на иновативен, интегрален и интердисциплинарен системен подход с цел стимулиране на включването на уязвими групи на пазара на труда.

Основната цел на проекта е да допринесе за намаляване на неравенствата на пазара на труда и насърчаване на приобщаването на уязвимите групи чрез създаване на активни регионални общностни коалиции в 4 Живи лаборатории (Living Labs). Тези "Живи лаборатории" ще бъдат установени в четири европейски държави - Нидерландия, Финландия, Португалия и България. Фокусът е върху подпомагането на различни уязвими групи на пазара на труда, сред които млади хора с малък трудов опит, често с мигрантски произход, лица с увреждания или хронични здравословни проблеми и жени над 55 годишна възраст, които са нискоквалифицирани или дългосрочно безработни, безработни млади хора на възраст до 30 години, които се сблъскват с трудности при навлизането на пазара на труда и не разполагат с необходимите технически и поведенчески умения за успешно изпълнение на работа в компания.

Ключовата роля на рефлективните партньори от Естония, Италия и Ирландия е да оценят въздействието и да валидират подхода на живите лаборатории. Този процес ще помогне на екипа на SYNCLUSIVE да уточни и подобри своите методи и дейности, за да постигне максимален положителен ефект върху уязвимите групи на пазара на труда.

През есента на 2023 ще излезе първият доклад по проекта показващ ситуацията на пазара на труда в различните страни. Това първо изследване е направено на базата на проучвания, дълбочинни интервюта и фокус групи.

За да научите повече за проекта SYNCLUSIVE гледайте видеото и се абонирайте в YouTube: https://www.youtube.com/watch?v=8HxsknLYXlc&t=15s.

Освен това, подробна информация за проекта може да бъде намерена на официалния сайт: www.synclusiveproject.eu.

За да бъдете в крак с новините и актуалните дейности на проекта, можете последвате страниците ни в LinkedIn: https://www.linkedin.com/company/synclusive-project/  и в Twitter (X): https://twitter.com/Synclusive43131 .

Проектът е посветен на създаването на по-справедливо и приобщаващо общество, където всеки има равни възможности за успешно участие в работната среда. Чрез сътрудничеството на университети, изследователски центрове, неправителствени организации и общности от различни държави, SYNCLUSIVE се стреми да допринесе за намаляване на социалните различия и насърчаване на равенството на трудовия пазар.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ОБЩЕСТВО:

Прогноза за времето - 12 май, 2024 г. (неделя)

Новинитe: Най-важното за деня, 11 май

Хаос, гафове и протести: новата транспортна схема в София

Пренасят тленните останки на цар Фердинанд в София

БДЖ с важни новини: Ето къде и какви са промените във влаковете от 13 май

Коментар №3 на седмицата: Лидерските битки за София: Добро наместване, но кофти Фън шуй

Коментар №2 на седмицата: Феновете на Путин в Грузия да слушат Каспаров, защото Зимата идва и при тях

Коментар №1 на седмицата: Кампания като слънце, въпросът е кой стои в сянката

"Влязох им остро с бутонките": Гвоздейков обещава скоро кошмарите с БДЖ да са само лош спомен

"Независимият" служебен кабинет върна фирмите на ГЕРБ в пътното строителство (СНИМКИ)

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com