Съвестен бургазлия „на нож“ срещу еротичните реклами в града

11595
Съвестен бургазлия „на нож“ срещу еротичните реклами в града

Георги Йорданов за втори път негодува от неприличните послания, които според него заливат хубавия Бургас. Първият път Йорданов е подал жалба до омбудсмана, но сега е изразил негодуванието си писмено и до кмета, и общинския съвет, информира БГНЕС.

В писмо до тях той изказва възмущение срещу "силно предизвикателните реклами, съдържащи откровено еротично съдържание в нашия град". "Тези реклами са позиционирани на обществени места, достъпни за всички граждани, без значение от тяхната възраст, като възлови кръстовища, витрини на магазини, в близост до училища и детски градини, на билбордове по главните булеварди, в големите търговски центрове и т.н.", заявява бургазлията.

При даването на концесия за бургаското пристанище има сериозни грешки, твърди Папазов

Обсъждат се всички варианти за бъдещото развитие на пристанище "Бургас". В момента корабните места са 14. Още при отдаването на концеси...

Под прицел на Георги Йорданов са реклами на секс шопове, автомивки и автокъщи, реклами за климатици и фитнес студия. Обектите, които бургазлията посочва, действително изобилстват от разголени женски тела. Един от обектите пък се промотира от разсъблечения поп-фолк изпълнител Азис в страстна прегръдка с бившата си половинка Китаеца.

Любопитен факт е, че Йорданов сигнализира и за реклама на местна кабелна телевизия с лика на актрисата Ева Лонгория. След предишната акция на бургазлията, собственикът на телевизията „цензурирал“ интимните части на известната актриса.

Според Георги Йорданов, който е събрал и 200 подписа в своя защита, в общинската наредба за опазване на реда е забранено да се извършват действия, които нарушават моралните норми на обществени места, а подобни реклами нарушават именно този текст.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com