Телефонът за правна помощ набира популярност у нас

21158
Телефонът за правна помощ набира популярност у нас

Все повече обаждания започва да получава Националният телефон за правна помощ. На горещата линия всеки може да получи юридически съвет на цената на един градски разговор, вместо на тази на адвокатска консултация.

Експерти по граждански, наказателни и административни дела чакат от другата страна на линията, за да дадат съвет на всеки, който е в нужда, съобщава БТВ.

Става все по-скъпо да се разведем

Цената на адвокатските услуги при развод се увеличава със 100 лв. Това предвижда изменената Наредба за минималните размери на адвокатс...

Горещият телефон работи всеки делничен ден от 9 до 17 часа, продължителността на разговора е 20 минути. Ако времето е недостатъчно, тази консултация продължава в следващо обаждане. На телефон 0700 18 250 се обаждат хора, които имат сериозни проблеми, но не могат да си позволят адвокат. Въпросите са всякакви - за социални помощи, обезщетения, трудови спорове.

В Сливен и във Видин пък има центрове, в които хората могат да се консултират с адвокат очи в очи и да получат безплатен съвет.

Ежедневно в центъра има човек, който посреща клиентите, записва въпросите, които имат, и им определя ден и час, в който да осъществят среща с адвокат.

Няма никакви ограничения за броя на консултациите, уверяват от центровете за правна помощ. Можете да искате съвети или да звъните на горещия телефон толкова, колкото е нужно, за да решите проблема си.

Адвокатите в България правят своя асоциация

Започва работа по създаването на асоциация на адвокатите в България. Това каза на пресконференция председателят на адвокатската колегия...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com