Температурите падат, отново поледици

9803
Температурите падат, отново поледици

Дъждът продължава да се лее над България заради по-високите температури, но утре сутринта ни чака отново жестока ледена пързалка. Очакват се поледици и по-сериозни заледявания по високите места и проходите, съобщи председателят на Управителния съвет на Агенция "Пътна инфраструктура" инж. Лазар Лазаров.

В ранните часове на сутринта температурите отново ще паднат под нулата и това ще създаде условия за заледявания на пътищата, а от там и предпоставка за редица пътнотранспортни произшествия. Инж. Лазаров призна, че има проблем в такава ситуация, защото почистващите фирми разпръскват химикали, които трябва да спрат замръзването на настилките, но дъждът отмива препаратите и това поставя фирмите в патова ситуация, предаде БЛИЦ.

Чака ли ни ледена пързалка в седмицата преди Коледа?

С повсеместни валежи, но без кучешки студ - така започва седмицата преди Коледа. Тази нощ времето над страната ще бъде облачно. Ще им...

По отношение на традиционно проблемната в зимните месеци автомагистрала "Люлин", Лазаров обясни, че се чисти всеки километър от Перник до София до "черно".

Остават затворени проходите Върбишки и Троянски за всички превозни средства, а за тежкотоварни автомобили - Шипка, Твърдишки и Петрохан. Отпада ограничението товарните моторни превозни средства да се движат без ремаркета и полуремаркета през прохода "Превала". Отворен за движение от този час е и гранично-пропускателният пункт със сръбската ни граница - Връшка чука.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com