Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Тенчо Тенев каза как да се спрат джигитите на пътя

22 февруари 2024, 09:27 часа • 1760 прочитания

Нов клип в социалните мрежи показва поредния шофьор, който кара по магистрала "Тракия" с 209 км/ч. Видеото е качено в профила на Дебора Радева. 

Според съветника на премиера по пътна безопасност Тенчо Тенев в такива случаи трябва строго да се прилага закона.

ОЩЕ: След 256 км/ч по магистралата: Тенчо Тенев предложи Закон за пътното хулиганство

"Трябва много по-сериозно отношение към тези нарушения на пътя и те да не остават безнаказани. Те ви пращат на вас снимки, с пожелания, с поздрави, с една определена скорост на 200 км/ч. Както казват по нашия край - бъзикат радиото", коментира Тенев.

Той заяви, че имаме много добри действащи по-нови уредби, например чл. 325 от Наказателния кодекс, който се отнася за управление на автомобил. "Това е явно неуважение към обществото. Това е хулиганска проява на пътя. Той показва високата скорост, като грубо казано заразява всички останали също да го направят по същия начин", добави той.

ОЩЕ: Пиян шофьор за малко да блъсне автомобила на шефа на КАТ София

И попита: "Какво пречи на полицията да го завъртят по чл. 325. Нека да го завъртят до 3 години лишаване от свобода, а после и адвокатите няма да могат да го отвъртят, след като има свидетелски показания", каза Тенев.

Според него законът не се прилага, защото за полицаите е по-лесно да напишат една глоба на нарушителя и да се отърват от него, отколкото да се занимават с досъдебни производства и да го вкарат в съда.

Виолета Иванова
Виолета Иванова Отговорен редактор
Новините днес