Топ 3 неща за банята в които си заслужава да инвестирате

941
Топ 3 неща за банята в които си заслужава да инвестирате
Снимка: Actualno.com

Ако ви предстои ремонт или обзавеждане на ново жилище, със сигурност вече сте обмислили повечето детайли. В случай, че такъв тип дейност ви се случва за пръв път, тогава може би се колебаете относно някои детайли. Разбира се, банята често поставя много въпросителни пред своите собственици и е съвсем естествено да не знаете от къде да започнете. В днешната статия ще ви дадем малко насоки за кои неща в банята да помислите първо и в кои си заслужава да инвестирате, дори да разполагате със скромен бюджет.

Вана или душ кабина

И ваната, и душ кабината, имат своите предимства и недостатъци. Въпрос на лично предпочитание е кое от двете ще изберете. Но, какъвто и да е вашият избор, е много важно да подходите сериозно и да не се опитвате да пестите от това.

Ваната и душът се използват ежедневно, често пъти не само по веднъж на ден, особено ако става дума за голямо семейство. Ето защо, е необходимо внимателно да проучите материалите, издръжливостта и функционалностите.

Например, за вани най-често се използват материали като порцелан, акрил или фибростъкло, както и трите материала са изключително издръжливи, разликата между тях е във възможността да се персонализират.

Мебели за баня

Изборът на подходящи мебели за баня може да бъде малко труден. Това е така, защото в това помещение в дома ви трябва да имате достатъчно място за нужните си вещи, а в същото време, да имате пространство в самото помещение за всичко останало, освен шкафовете.

За да постигнете добър резултат, започнете първо с избора и разположението на тоалетна чиния, мивка, вана или душ кабината. Тъй те са най-важните мебели в банята, трябва да има място най-напред за тях, а после за всичко останало. След като вече сте определили тяхното място, помислите колко и какви шкафове и рафтове може да поставите. Уверете сте, че сте избрали такива мебели за баня, които ще устоят във времето на влагата и постоянната експлоатация.

Смесители

Смесителите са много важна част от вашата баня. Те се използват много по-често от душа, затова трябва да обърнете особено внимание, когато ги избирате. Най-общо, смесители за баня биват два вида – едноръкохваткови и двуръкохваткови. Както подсказват имената, в първия случай, има само една ръкохватка, която контролира студената и топлата вода, чрез плъзване наляво и надясно, а във втория случаи – има две ръкохватки, една за топла и една за студена вода.

Що се отнася до външния вид, можете да откриете традиционни и авангардни смесители за баня, като вторите са по-предпочитани за кухни, но в зависимост от случая, могат да се използват и за баня. При този артикул за баня също трябва да сте сигурни в качеството преди покупка, за да се тревожите с непредвидени ремонти.

Не пестете от удобството!

Когато обзавеждате банята, вие всъщност инвестирате в собственото си удобство и това на семейството ви. Ето защо, трябва да заложите на качествени артикули, които да ви служат дълго и вярно. 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ОБЩЕСТВО:

Времето утре - 26 април 2024 г.

ВАС върна за ново разглеждане отказът за бежански статут на арабски дисидент

България е с вторите най-ниски цени на битовия ток в ЕС

От Метеобалканс предупреждават: Идват бури с гръмотевици и градушки

По-високи заплати след отпуск за бременност, по-високи и след отпуск за "увреждане" - има ли как? ВАС реши

Габриела Наплатанова временно ще ръководи СЕМ до 27 октомври

Техномаркет премества магазина си във Велинград в новия Ритейл парк

Голямото преброяване на малките врабчета ще се проведе за 8-ми път тази събота - 27 април

Край на мандата на Соня Момчилова: СЕМ избира нов председател

Добра, но няма да даде резултат: Експерти за намаляване на скорост по магистралите

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com