Трайков: Скептичен съм, че АСТА ще промени нещо!

4388
Трайков: Скептичен съм, че АСТА ще промени нещо!
Чрез това споразумение доставчиците на интернет може да бъдат задължени да следят абонатите си за пиратство

Ако ме питате за личното ми мнение, аз съм скептичен, че АСТА ще промени нещо, особено пък за България, която винаги е била в предните редици в промяната на законодателството си в тази посока. Това заяви икономическият министър Трайчо Трайков, предаде БГНЕС.

Чрез това споразумение доставчиците на интернет може да бъдат задължени да следят абонатите си за пиратство. Споразумението беше подписано миналата седмица в Токио от ЕК и 22 страни от ЕС, включително и България. Не го подписаха Кипър, Естония, Германия, Холандия и Словакия. Стана ясно, че ангажирането на страната ни да постави интернет под контрол мина незабелязано.

Какво е мнението ви за АКТА?

Споразумението АКТА бе подписано от нашия посланик в Токио. Тайно, без да бъде подложено на обществени дискусии. По този начин ни пос...

На практика ние се оказваме между страните, които са най-добре отговарящи на тези постановки, продължи Трайков. Този документ създава ангажименти по-скоро на останалите държави, които го подписват, отколкото на България, смята той. Важно е да се знае следното - подписването на споразумението АСТА от българския посланик в Токио по никакъв начин не предопределя липсата на дебат, отбеляза министърът.

До ратифицирането му се предвижда такава дискусия, а споразумението може да бъде ратифицирано, може и да не бъде, не беше съвсем сигурен Трайков. Ако се случи, тогава престои да бъдат създадени конкретни текстове, които да вкарат тези постановки в нашето законодателство, коментира той. В процеса на работа по този документ се оказа, че нашето законодателство е едно от тези, които в най-голяма степен се доближават въобще до изискванията, смята Трайков.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com