Тримесечна винетка се въвежда от началото на 2018 г.

4956
Тримесечна винетка се въвежда от началото на 2018 г.
Снимка: БГНЕС

От 1 януари 2018 г. ще се въведе тримесечната винетка за леки автомобили, предвижда проект за промени в Наредбата за условията и реда за събиране на таксите за ползване на пътната инфраструктура, съобщава БНТ.

С промените влизат в сила и новите правила, при които валидността на едногодишните винетни стикери ще започва да тече от датата на купуването им. Сега годишната винетка важи до 31 януари следващата година, независимо от това кога е взета. Промяната ще важи за всички пътни превозни средства, независимо от категорията им и държавата на регистрация.

Ще има нова винетка, вижте каква

Въвежда се тримесечна винетка за леки автомобили под 3.5 тона от 1 януари 2018 г.  Това се предвижда в проект на постановление за ...

Цената на тримесечната винетка ще бъде 54 лева. При определянето на стойността от пътната агенция са следвали принципа на пропорционалност, т.е. цената ѝ да е по-висока от тази на месечната винетка и по-ниска от годишната, при спазено правило колкото по-дълъг е периодът, толкова по-малка да е заплащаната цена.

Цените на останалите винетни стикери за леки автомобили се запазват – годишната винетка за леки автомобили ще струва 97 лв., месечната – 30 лв., седмичната – 15 лв.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com