Търговията със синтетични наркотици все повече чрез интернет

6986
Търговията със синтетични наркотици все повече чрез интернет

Трафикантите стават все по-изобретателни и методите, които използват, са наистина невероятни. Това каза в интервю за “Фокус” Стефан Бакалов, началник отдел „Митническо разузнаване и разследване” при Митница Аерогара София.

„Последният случай беше препарат за почистване на всякакъв вид петна. Не знам дали има този ефект, но със сигурност има наркотичен ефект. Трафикантите са наистина много изобретателни и при измислянето на невероятни нови видове тайници”, каза Стефан Бакалов.

Има все повече българи наркотрафиканти

Най-лошото е, че има все повече българи наркотрафиканти. Това каза в интервю за Агенция „Фокус” Иван Кучмов - държавен експ...

„Това, което ни прави по-силно впечатление за последните две години, е, хората или организираните престъпни групи, които търгуват със синтетични наркотици, предпочитат търговията чрез интернет. Най-различни видове продукти се рекламират в интернет, включително и наркотични вещества под една или друга форма. Причините са няколко. На първо място, интернет е много по-достъпно поле за по-широк кръг хора. Второ, рискът при самата продажба намалява. И трето, не е необходимо да разполагаш с верига и мрежа от дилъри, за да си пласираш продукта. Използването на интернет през последните две години се наблюдава като устойчива тенденция”, посочи той.

В Агенция „Митници” има служители, които се занимават със събиране и анализ на информация - какви сайтове и продукти се разпространяват в интернет. „Анализираме този бизнес и сме в час с новостите в този бранш, тъй като интернет-сайтовете са милиони и иначе е трудно човек да се ориентира. Непрекъснато разширяваме кръга и опциите, които имаме”, посочи Бакалов.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com