Убиецът от Перник не изпитал съжаление и за миг

7777
Убиецът от Перник не изпитал съжаление и за миг
Бащата категоричен, че Мирослава не е познавала Чочо

Стойчо Стоев - Чочо е говорил пред полицията преди да се самоубие.

Оказва се, че той е бил много близък до семейството на убитата Мирослава, но никой от тях не е подозирал, че той може да е извършителят на деянието, каза в интервю за сутрешния блок на бТВ шефът на Института по психология Неделчо Стойчев.

Продължава работата във връзка с убийството и самоубийството в Перник

Продължава работата във връзка с убийството и самоубийството в Перник, съобщиха от пресцентъра на МВР. След активни оперативно-издир...

Според експертизата, писмото на Мирослава не е издавало, че момичето е било отвлечено. Той поясни, че буквите не са били разкривени, което е знак, че момичето е било в добро психическо състояние.

Психологът поясни, че двете писма до семейството на Мирослава са били коренно различни и уточни, че второто е написано с шаблон. Точно то е променило посоката на разследващите, уточни Неделчо Стойчев.

Според него, всичко около развитието на историята е парадоксално, защото никога досега не се е случвало такова нещо – похитената да се обади да иска пари. Той добави, че това означава, че наистина е имало някаква връзка между Мирослава и похитителя й. Стойчев поясни, че отвлечената е искала да помогне, защото изобщо не е вярвала, че ще се стигне до нейното убийство.

"Когато се казва, че полицията не дава информация на близките на един изчезнал човек, трябва да се знае, че това не означава, че те се неглижират от органите на реда, а е с цел да не изтича информация”, заяви Неделчо Стойчев.

Много е важно, за да се стигне до един успешен завършек, службите да бъдат достатъчно добре информирани, каза експертът.

Убили Мирослава за 500 000 лв.

Два трупа окървавиха наследство от половин милион лева от Италия. Гардове отвлекли и убили 17-годишната Мирослава Николова от Перник ...

"Не може да се каже дали сме избързали, или сме се забавили с този случай, просто, когато дойде моментът, започнахме работа с Чочо”, поясни шефът на Института по психология.

Неделчо Стойчев бе категоричен, че никой не е искал да приключи така този случай. „Няма замесени полицаи", каза още експертът. Той поясни, че Стойчо се е самоубил, защото не е могъл да преодолее провала си, и добави, че и за момент не е изпитал съжаление за убийството на Мирослава.

В същото време бащата на Мирослава заяви, че Мирослава не е познавала Чочо.

"Отвлечена е и това. Не зная защо е било планирано това", каза в ефира на TV7 бащата на 18-годишната Мирослава - Васил Шумков. Той категорично отрече да се е познавал със самоубилия се похитител на дъщеря си – Стойчо, и изказа предположение, че и Мирослава не го е познавала. Не съм свързан с подземния свят, категорично заяви той.

Васил Шумков каза още, че похитителите на момичето му не са се свързвали с него, за да искат откуп. Ние сме средностатистическо семейство. Не сме богати. Познавам приятеля на Мирослава. Не мисля, че той има някакво участие там, допълни той.

Борисов поел ангажимент към семейството на Мирослава

Премиерът Бойко Борисов е поел ангажимент към семейството на Мирослава от Перник във връзка с информация, дадена от тях. Това съобщи ли...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com