"Учебник по доброта" подарява на министри и депутати неправителствена организация

13918
"Учебник по доброта" подарява на министри и депутати неправителствена организация
Снимка: БГНЕС

"Учебник по доброта за малки, големи и още по-големи" ще бъде подарен на министри и депутати от неправителствената организация "Амалипе".

Това съобщи във Велико Търново Деян Колев - председател на организацията, предаде БТА.

Хора със златни сърца

Човешката доброта понякога няма граници. Да рискуваш живота си, за да спасиш няколко малки кученца, е постъпка, достойна за уважение и ...

В книгата са включени над 50 кратки разказа за доброто, написани от 15 деца, възпитаници на ОУ "Г. С. Раковски" в село Голямо Ново, община Търговище.

В училището се обучават около 130 деца изцяло от ромския етнос, уточни Колев. По инициатива на тяхната учителка Славка Георгиева децата са започнали да описват случки, разказващи за добрите неща, посочи той.

По думите му преди две години училището е било известно с това, че е на последно място в класацията за външно оценяване, оповестявана от Министерството на образованието.

През последната година в учебното заведение са стажували студенти от специалността "Педагогика" към Великотърновския университет.

Дете с добро сърце върна портмоне пълно с пари

Момче от Видин, град от най-бедния регион в Европа, намери портмоне пълно с пари и го върна на собственика му, съобщава Нова телевизия....

В момента училището е в средата на класацията за учебните заведения от Търговищка област, отбеляза Колев.

Книгата е издадена в тираж 1000 екземпляра. Част от тях ще бъдат изпратени на депутати и министри в навечерието на Ромската Нова година - "Василица", която се отбелязва на 14 януари, уточниха от организацията.

Пред журналистите Колев коментира, че проблемът с нападения върху екипи на Спешната помощ е реален, но е недопустимо този престъпен акт да бъде определян, като етнически. Той посочи, че не е редно от отделни случаи да се прави извод за една общност.

Представителите на организацията отчетоха дейностите на центровете за развитие на общността, създадени в населени места с концентрация на ромско население.

Добротата на дядо Добри докосна света

Все повече чужди издания пишат за дядо Добри и неговите добрини, които докосват сърцата на много хора по света. Попаднахме на една хуба...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com