Ученици от Варна събират пари за гвардейска охрана на паметника на Апостола

13641
Ученици от Варна събират пари за гвардейска охрана на паметника на Апостола

Ученици от Варна събират пари за гвардейска охрана на паметника на Апостола, съобщи Община Варна.

Ученици от варненското ОУ „Св. Патриарх Евтимий” отправят призив към всички свои връстници в страната за събиране на средства за постоянна гвардейска охрана и вечен огън пред паметника на Апостола на свободата - Васил Левски, в гр.София. Децата от Ученическия съвет и Детския парламент към училището предлагат за целта Министерството на отбраната да открие набирателна сметка.

Музеят на куклите във Варна е единственият на Балканския полуостров

Музеят на куклите е единственият не само в България, но и на Балканския полуостров, съобщи БГНЕС. В музея са представени почти всички ...

„Ние, учениците от основно училище „Свети Патриарх Евтимий” -град Варна , в навечерието на отбелязването на 141 години от най-мрачната за българската история дата -19 февруари 1873 г ., призоваваме всички наши връстници да съберем средства за постоянна гвардейска охрана и вечен огън пред паметника на Апостола на свободата - Васил Левски в гр.София. Ученическият съвет и детският парламент към училището веднага ще направят първоначална вноска от 400 лева, която няма да е единствена. Нека докажем, че сме достойни последователи на Дякона  и по подобие на нашите баби и дядовци, които събраха пари за възстановяването на кораба „Радецки”, да покажем, че сме истински българи!”, посочват учениците в своето обръщение.

Още едно варненско училище подготвя интересна инициатива за19 февруари – в СОУ ”Неофит Бозвели”организират състезание „Лъвски скок”.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com