Учител по шах заменя шахматните фигури с търговията

1563
Учител по шах заменя шахматните фигури с търговията
Снимка: Lidl

Пешка на D6, офицер на C5, козметика на пети регал, перилни препарати – на втори. Първите ходове се случват на шахматната дъска, вторите – в Lidl. Зад всички тях обаче стои Иван Борисов, аранжор в един от софийските магазини на веригата.

Пътят му до Lidl не случайно може да се оприличи на партия от играта. Преди да се присъедини към компанията, работи именно като учител по шах, решен да възроди интереса на младите към шахматните фигури. Пандемията обаче го поставя в патова ситуация – налага се да потърси работа, която да му гарантира сигурност и доходи. В началото е трудно – той е на 53 години, а конкурентите му – доста по-млади кандидати. Получава не малко откази, докато негова позната не му казва, че в Lidl търсят хора. Кандидатства за позицията аранжор – човекът, който подрежда стоката в магазина. Ходът се оказва печеливш. Одобряват го и днес вече 2 години е част от екипа.

В началото трябва да научи много нова информация и да добие съвсем други навици. Има обаче добра основа, за която шахът също има принос – пространствено мислене, дисциплина, креативност, умение да планира и предвижда. А и самият той е човек, свикнал всичко да е добре организирано и подредено – принцип, който изцяло пренася в работата си. Може би затова признава, че не би заменил позицията си с никоя друга, пък било тя и по-висока. Благодарен е за получения шанс и за това, че среща признателност и уважение на работното място. Намира и сигурността и спокойствието, които пандемията така осезаемо разклаща. Така всеки ден отива на работа с желанието да даде най-доброто от себе си. Още по-мотивиран е и заради колегите, сред които открива истински приятели и съмишленици в друго негово любимо занимание – излетите в планината.

Именно Витоша е мястото, където обича да спортува. Бягането го поддържа в добра форма, също както и работата му. Радва се, че е свързана с много движение, защото така е винаги активен, а умът му – винаги буден. Най-добрата комбинация и в шаха, и в живота.

Ако искаш и ти да станеш част от екипа на Lidl, научи повече за възможностите за работа на jobs.lidl.bg

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

Прогноза за времето - 27 април 2024 г. (събота)
Прогноза за времето - 27 април 2024 г. (събота)

Атмосферното налягане ще се повиши и ще е по-високо от средното за месеца, сочи прогнозата за времето за 27 април. Какви ще са температурите?  През...