X
 
 

В България има 90 еднополови двойки, отглеждащи около 60 деца

2201 8
photo of В България има 90 еднополови двойки, отглеждащи около 60 деца
Снимка: Getty Images/Guliver
"В България липсва политическа воля за регулирането на статута на еднополовите семейства." Това каза Венета Лимберова, председател на младежка ЛГБТ организация "Действие" по повод новината за поредното бебе, родено в еднополово семейство. В случая то е заченато ин витро чрез анонимен донор. Използвани са яйцеклетките на едната бъдеща майка, а другата износва детето и го ражда.

"По закон майка се води тази, която го е родила, а другата няма никакви права", допълни Лимберова, но "трябва да се акцентира най-вече върху правата на детето, така че децата, които се раждат в еднополови семейства, да не бъдат дискриминирани заради правния статус на родителите". Тя сравни правото на еднополовите двойка да имат дете с помощта на асистираната репродукция, както това право имат хетеросексуалните двойки с репродуктивни проблеми, които прибягват до ин витро процедури.

"София прайд" и смисълът му - да зачетем правата на различните или да ни завладеят?

Ако тези хора имат проблеми, нека ги внесат в Народното събрание, а не да ги представят на улицата. 12 години това не се случва. Това е...

Тя уточни, че при евентуална раздяла на родителите, нераждалият партньор може да няма достъп до детето си. Също така в случай на смърт на единия родител, другата майка няма никакви права върху детето.

Галина Георгиева, която е майка на 5-годишно дете допълни, че в България има повече от 90 еднополови двойки, които отглеждат над 60 деца.

"Дискриминацията не е вродена черта в децата. Тя се придобива на един по-късен етап и е придобит рефлекс от родителите. Децата са любопитни, те не проявяват никакви отрицателни чувства. Имаме и все повече разбиране от страна на родителите", коментира Галина Георгиева.

На въпрос как обясняват на децата си различното в тяхното семейство Георгиева каза:

Конституционният съд на Румъния се обяви в подкрепа на еднополовите бракове

Конституционният съд на Румъния се обяви в подкрепа на еднополовите бракове и за юридическа равнопоставеност между гей и хетеросексуалн...

"Обяснението, което аз съм предоставила е, че в живота на всеки един от нас има биологични родители, но социалните родители може да са същите или различни хора. Има достатъчно примери, в които родители отглеждат децата и те не са биологични. Както хетеросексуалността не е заразна, така и хомосексуалността не е заразна, по никакъв начин не сме заплаха за по-консервативните хора."

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
 • Анонимен 4 Анонимен преди 4 месеца Профил на трол?
  Докъде ни докараха хубавата държава, сега узакониха и феминацисти да отглеждат деца.
 • Анонимен 4.1 Анонимен преди 4 месеца Профил на трол?
  "Младежка Лгбт" орг. Тоеа младежка е само за промиване на тийнейджърски мозъци. И каво... 90 двойки и 60 деца, а колко са нормалните двойки и деца?????? Какво ми изнасят цифри.... деееба и комплексираните и нагли хора.
  : 0 !
 • Анонимен 3 Анонимен преди 4 месеца Профил на трол?
  Само извратеняк може да си мисли, че липсата на семейни ценности у подрастващите не е заплаха за обществото.
 • Български ПОХелзинкски Комитет 3.1 Български ПОХелзинкски Комитет преди 4 месеца Профил на трол?
  От край време проблемите на педалите са най важният въпрос на България.Не е ли време ТОЙ да пристигне с жипката и да раздаде правда и справедливост?
  : 0 !
 • Анонимен 2 Анонимен преди 4 месеца Профил на трол?
  Ужас... Ще възпитат децата на семейни ценности...
 • Анонимен 2.1 Анонимен преди 4 месеца Профил на трол?
  Имат ли си представа тези еднополовите какво ще им се случи в училище на тези нещастни деца?Ще бъдат подигравани и отлъчени,ще се чувстват нещастни защото няма да са като останалите с татко и мама.
  : 0 !
 • Октомври 1 Октомври преди 4 месеца Профил на трол?
  Наличието на лгбт е равносилно на наличието на и.д. Това е една Враждебна и крайно реакционна организация Врагове на Народа и Държавата. Да п*далите са огромно малцинство , съвсем естествено и НЕ Е ЕСТЕСТВЕНО те да се занимават с Децата, което по презумпция е крайно ОПАСНО изобщо за Бъдещето на НАРОДА/Член*5/.
 • Анонимен 1.1 Анонимен преди 4 месеца Профил на трол?
  В България си има конституция и конституционен съд и той вече се произнесе! И Бог направи човека, мъж и жена ги направи.
  : 0 !
Последно в Актуално