В МВР очакват намаляване на потока от нелегални имигранти

4601
В МВР очакват намаляване на потока от нелегални имигранти
Снимка: Getty Images/Guliver

Очакваме намаляване на потока от нелегални имигранти, с оглед и на изграждане на съответното съоръжение по границата, което ще спомогне много за ограничаване на нелегалния трафик на хора. Това каза ст. комисар Калоян Калоянов, директор на ОД на МВР-Бургас, предаде Фокус.

По неговите думи през последните месеци се наблюдава тенденция към намаление.

Задържаха камион със 109 мигранти край пазарджишко село

Камион със 109 мигранти бе задържан от полицията в землището на пазарджишкото село Калугерово около обяд днес, съобщи говорителят на по...

„Това си личи по случаите, които ние установяваме във вътрешността. След като установяваме по-малко случаи, означава, че и по-малко лица са преминали през границата на република България. Бяха приети и вече се прилагат законодателните промени – по-завишено наказание на трафикантите и конфискуване на МПС, с които се осъществява трафикът”, каза още Калоянов.

Той допълни, че има вече осъдителни присъди за каналджийство. „Бяха проведени редица съвещания с районните прокуратури по места, в съдебните райони, където се наблюдава този вид престъпна дейност, основно в близост до границата и по Черноморското крайбрежие. Много бързо колегите намериха ваксата за работа по този вид престъпления и имаме осъдителни присъди вече в тази посока. Искам отново да подчертая добрата работа с прокуратурите и особено с Районна прокуратура-Царево”, посочи директорът на ОД на МВР.

По неговите думи в последните около 2-3 месеца има значително намаление на телефонните измами. Основните схеми са 8-9, допълни той.

„Активно работихме по отношение на превантивната дейност. Постоянно се осведомяха хората за този тип измами, за начина, по който те се осъществяват и за начина, по който трябва да реагират при наличие на такива случаи. Много са случаите, при хората, които са били обект на опити за такива измами звънят или на тел. 112 или директно в Районните полицейски управления и след получаване на указания от служителите на полицията не се допуска такъв вид престъпления. Имахме доста добър успех по отношение на група измамници от Русе, където заедно с колегите от ОД на МВР-Русе, също бяха задържани на тяхна територия и бяха наложени мерки за неотклонение. Тези измамници, не само в посочения случай от Русе, осъществяват измамите по телефона и обикновено се намират на места доста далече от Бургаска област”, каза още Калоянов.

Еврозаконодателство дава шанс за екстремисти да вербуват бежанци у нас?

Неправителствените организации вече ще могат да участват във всяка фаза на приема на бежанци у нас, включително и на ниво "задържане". ...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com