X
 
 

Ваканции за учебната година 2019/2020 (СНИМКА)

76774 2
photo of Ваканции за учебната година 2019/2020 (СНИМКА)
Снимка: iStock/Guliver
Министерството на образованието и науката (МОН) предлага за обществено обсъждане проект на график на учебното време през следващата учебна година, информираха от пресцентъра на министерството.

Според графика четири са предвидените ваканции. Планира се есенната да е от 1 до 3 ноември 2019 г., а коледната да продължи 16 дни - от 21 декември 2019 г. до 5 януари 2020 г. включително. Денят 5 февруари е неучебен, преди да започне вторият срок на 6 февруари.

Нека първо вкараме учениците в клас, а?

МОН няма да удължава учебната година през юли и да скъсява лятната ваканция на учениците. Това каза на пресконференция министърът на об...

От 11 до 20 април ще е пролетната ваканция за учениците от първи до единадесети клас, а от 16 до 20 април няма да учат дванадесетокласниците, които ще завършат на 14 май.

От проекта става ясно, че на 29 май би трябвало да приключи учебната година за децата от първи до трети клас, на 16 юни - за учениците от четвърти до шести клас.

Предвижда се до 30 юни да посещават училище учениците в паралелки в спортните училища, както и всички ученици от 7 до 11 клас.

Държавните зрелостни изпити са предвидени за 20 май 2020 г. - по български език и литература, и на 22 май - втори изпит.

Вижте кога ще са ваканциите през новата учебна година (ВИДЕО)

През новата учебна година учениците ще имат пет ваканции. За пръв път Образователното министерство предвижда почивката между първия и ...

За Външното оценяване за четвъртокласниците планираните дати са 27 и 29 май. То ще бъде по български език и математика. Обучението по новите учебни програми по тези предмети позволява оценка на функционалната грамотност на учениците чрез тези два предмета и затова отпадат изпитите "Човек и природата" и "Човек и общество".

Въвеждат се обаче два нови изпита - след десети клас, по български език и литература и по математика. На тях ще се явяват задължително всички ученици, а не само тези, които завършват училищното си образование след десети клас, с който по новия закон приключва първата гимназиална степен.

Предлага се на 9 юни 2020 г. да се проведе Национално външно оценяване (НВО) по български език и литература за седми и десети клас. Изпитът по математика за тях може да е на 11 юни.

Успоредно са предложени за обсъждане и проекти на графици на ученическите олимпиади, на националните състезания, както и на състезанията по професии през следващата учебна година.

 

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 3 от 5. Гласували общо: 2 потребители
  • Анонимен 1 Анонимен преди 2 седмици Профил на трол?
    Защо 7 клас до 30 юни, защоооо?
  • Анонимен 1.1 Анонимен преди 2 седмици Профил на трол?
    А защо 4. клас до 15 юни? Отговор: За да скъсим детството на децата с някоя и друга седмица!
    : 1 !
Последно в Актуално