Валери Симеонов иска проверка от ДАНС на фирмите, които ще правят скенерите за пръстови отпечатъци

3022
Валери Симеонов иска проверка от ДАНС на фирмите, които ще правят скенерите за пръстови отпечатъци
Снимка: БГНЕС

"Настоях ДАНС да проверят фирмите, които ще правят скенерите за пръстов отпечатък както по произход на капитал, така и на контакти. Това каза Валери Симонов, съпредседател на ПП „Патриотичен фронт-НФСБ и ВМРО“.

Той посочи, че вчера е провел разговор с министър Москов по този повод. „Вчера имах разговор с министър Москов, в който той ме увери, че няма такова нещо, но се разбрахме да поиска проверка от ДАНС на всички тези предварителни преговори, тъй като имам доста подробна информация в коя фирма, с кои лица са водени преговорите. От турска страна фирмата, с която са осъществени контакти още лятото, се казва „Те алп билоги технолоджилер“, представителят се казва Али Пирзада.

Валери Симеонов защити Москов за ваксините

Опозицията няма никакво основание да иска вот на недоверие специално по повод здравеопазването. Това каза в интервю за Радио „Фок...

От българска страна, основно действащо лице е Иванка Кръстева, която беше съветник в министерството, по настоящем е подуправител на НЗОК. Имам непотвърдена информация, че даже са подготвили техническите изисквания за търга, така че да може да го спечели съответната фирма. Работи се с капитали на Държавния турски фонд за Балканите, което е доста притеснително.

Тук има пряка намеса на държавата, така че в никакъв случай не може да се говори за частна фирма от независим тип. Проформа са взети като консултанти "Ърнст енд Янг", обаче не централата, а техните клонове в Бургас и в Турция. Настоях министър Москов да направи много прецизна проверка и да пуснат ДАНС също да проверят кои ще бъдат участниците, имат ли връзки. Недопустимо е изтичането на такива данни, като пръстовите отпечатъци, към турското разузнаване.

Това, освен че носи информация за биометричните данни, с това паралелно върви и пълната информация за заболяванията, което означава, че някои хора могат да бъдат поставени под зависимост. Например, ако се окаже, че един Лютви Местан е болен от СПИН, представете си как може да бъде поставен в зависимост. Министър Москов ми каза, че от мен научава това.

Аз съм взел необходимите мерки. Това ще бъде един унищожителен удар от величината на онзи списък, който беше в началото на 90-те години, предаден от Ахмед Доган на турското разузнаване. Ако това стане въпреки моите предупреждения, нямайте никакво съмнение, че ще приключи подкрепата на ПФ“, заяви още Валери Симеонов, цитиран от ИА "Фокус".

Валери Симеонов: Сътресенията в ДПС няма да повлияят на стабилността в държавата

Ясно е, че нещата отиват към втора партия, която ще бъде на псевдоетническа основа. Това каза за “Хоризонт“ в предаването &...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com