X
 
 

ВАС отмени изцяло решение на КЗК срещу "Валмарк"

816 0
photo of ВАС отмени изцяло решение на КЗК срещу "Валмарк"
Снимка: Thinkstock
Върховният административен съд (ВАС) отмени напълно решението на Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) да глоби “Валмарк България” за заблуждаваща реклама на продукта за стави “Проензи Рапид+” след жалба, подадена от техен конкурент в средата на 2015 г.

Тогава фирма “ЗонаФарм ООД” атакува лидера на пазара на хранителни добавки в Централна и Източна Европа - “Валмарк” с обвинение за заблуждаваща реклама. Чешката компания обжалва и очаквано спечели съдебния спор на последна инстанция.

Днес ВАС излезе с окончателното решение, че жалбата е несъстоятелна и кампаниите на “Валмарк” предлагат достоверна и благонадеждна информация на потребителите.

Санкцията от 64 980 лв. първоначално бе наложена за информационни материали, публикувани в печатни издания. Кампанията бе образователна с основна цел да представи мнението на експерти за степента на ефективност на различните съставки в продуктите за грижа за ставите. Съдът категорично определя, че твърденията в публикацията на “Валмарк” не са заблуждаващи.

Освен че отмени глобата, наложена от КЗК, ВАС реши и “ЗонаФарм ООД” да поеме разноските по делото, на стойност 7525 лв.

"Изключително сме удовлетворени от решението на българския Върховен административен съд. Делото е пример, че у нас все пак има правилно и чисто тълкуване и изповядване на Закона.

“Валмарк” е позната по цял свят с мисията си да образова потребителите и да им предоставя възможности те да бъдат по-информирани относно различните съставки, форми и дозировки в хранителните добавки, които приемат. Имали сме множество образователни кампании през годините и ще продължаваме да имаме, защото това е част от мисията ни за подобряване здравето на българите. Благодаря за подкрепата на нашите партньори и доверието на нашите потребители”, коментира Десислава Райчинова, управляващ "Валмарк България".

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
missing image
Реакциите на всяка зодия в конфликтна ситуация

Конфликтите са нещо, с което се сблъскваме ежедневно. Без значение дали става въпрос за спор с колега, роднини или просто проблми с трафика, конфликтите...