Видинско с четири екопътеки

23054
Видинско с четири екопътеки
Снимка: rumyeah.blog.bg

Четири екопътеки има в района на село Киреево, каза кметският наместник на населеното място Герго Гергов пред Радио Фокус.

Две от тях тръгват от центъра на Киреево и са насочени към Раковишкия манастир. „Едната преминава през равнинния район и е най-късият път до манастира. Другата преминава към границата със Сърбия, излиза при връх Черноглав и оттам се спуска до Раковишкия манастир”, обясни кметският наместник.

Отпуснаха 10 млн. лв. за реклама на туризма

10 млн. лева лева ще похарчи туризмът за реклама. Парите са осигурени от бюджета. До края на годината парите могат да стигнат и до 18 м...

Двете пътеки се събират при манастира. Оттам има път към селата Раковица, Подгоре и Макреш, както и до пещерата „Магура” и Рабишкото езеро. Тези пътеки не са в много добро състояние, но все още може да се минава по тях, обясни кметският наместник.

Другите две пътеки, които са изградени по инициатива на кметството в село Киреево, водят до язовир „Дарков дол”. Там допреди 4-5 години са повеждани републикански състезания по корабомоделизъм. Едната екопътека отвежда до местността „Милошовото”, където е изграден заслон и се провеждат ловни срещи и други събирания. В местността има чешма с изворна вода, която е с много добри показатели. Тази екопътека се поддържа в най-добро състояние, добави Герго Гергов.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com