X
 
 

Вижте каква точно ограда трябва да спира глигани по Дунава (СНИМКИ)

13156 2
photo of Вижте каква точно ограда трябва да спира глигани по Дунава (СНИМКИ)
Снимка: БГНЕС
От днес, 24 юли, започна изграждането на телена ограда в Северна България, по Дунава, за да бъде спряно евентуално влизане на диви прасета от Румъния, които могат да пренесат африканска чума и да заразят и домашни прасета. Това беше официално потвърдено от земеделския министър Румен Порожанов.

Съгласно съобщение на Изпълнителната агенция по горите (ИАГ) оградата ще е от четири реда и ще е дълга 133 000 линейни метра. По думите на Порожанов, 1 линеен метър от 1 ред струвал 15 стотинки, а от 4 реда – 60 стотинки. Сметката показва, че общата цена е 79 800 лева.

Видно от снимките по-долу остава въпросът обаче как това съоръжение ще спре глиган. Глиганите или животните от род "свине", вид "дива свиня", достигат до дължина от над 2 метра, височината им е до 120 сантиметра, а теглото е до 350 килограма. Под снимките прилагаме и видео колко могат да скачат, има и достатъчно записи колко могат да ровят.

Снимки: БГНЕС

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
  • Анонимен 2 Анонимен преди 1 година Профил на трол?
    Аз съм "изпаднал от Африка" Донеох Чума по Овцете и Козите за по напряко през Турция. Донесох и Чума по прасетата за още по напряко през Румъния. Абе тая България как все я заобикалям. Първо бях в Турция сега в румъния.и пак подминах България. А чакай забравих.Те имат едни тикви дето сами си избиват животните.И ме обвиняват мен за това. Къде Се намира България? Къде се намира Африка? Е т виж още ›› ова е въпроса. Посветил на Чумата Ц.К.
  • Анонимен 1 Анонимен преди 1 година Профил на трол?
    Ех поведение кони
Последно в Актуално