Високи оценки за България в Брюксел

5862
Високи оценки за България в Брюксел
Председателят на ЕК Жозе Барозу заяви, че страната ни наистина трябва да играе ключова роля

Високи оценки за ролята на България, за евроатлантическата си ориентация, и за стремежа си за реформи чу новият президент Росен Плевнелиев по време на първата си задгранична визита в Брюксел.

След срещата си с Росен Плевнелиев председателят на Еврокомисията Жозе Барозу заяви, че България наистина трябва да играе ключова роля в процеса на вземане на решения в Европейския съюз, предаде БНР. Президентът Плевнелиев ни показа своята силна ангажираност. Показа ни, че е важно за България да гледа не само какво може да получи от Европейския Съюз, но и какво може да допринесе.

Няма да увеличаваме участието си в Афганистан

Генералният секретар на НАТО Андрес Фог Расмунсен даде много висока оценка на България като страна-съюзник с НАТО. След срещата си в Бр...

Росен Плевнелиев се е ангажирал пред Жозе Барозу да играе активна роля за изпълнение на изискванията и за изграждане на работещо правораздаване у нас. В Брюксел президентът се обяви и за по-интегрирана и по-силна Европа. В централата на НАТО Плевнелиев чу от генералния секретар Андерс Фог Расмусен, че засега алиансът не иска допълнителен принос от България в Афганистан, а също, че България е важен съюзник в НАТО. Вие сте котва на сигурността в Югоизточна Европа. Осигурихте ценен принос към усилията ни в Афганистан, в Косово, за защитата на сигурността на гражданите на Либия. Давате ни и ценни идеи как да направим нашия алианс по-силен и по-ефективен- каза Андерс Фог Расмусен.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com