Влаковете в Северна България вече се движат, но все още има закъснения

19239
Влаковете в Северна България вече се движат, но все още има закъснения
Снимка: БГНЕС

Движението по жп релсите между Казичене - Мусачево - Столник вече е изцяло възстановено. Именно в този участък днес сутринта имаше сериозни проблеми заради авария и кражба на кабели.

Тази нощ в междугарието неизвестни лица са направили опит за кражба на контактна мрежа, поради което бе преустановено движението в района. Аварийните екипи на НКЖИ своевременно установили провисване на контактния проводник и незабавно са започнали работа по възстановяване на повредата. Седем влака са били пренасочени по обходен маршрут през гара Илиянци, с цел да няма забавяне на пътници.

Закъснение на 14 влака в Северна България заради авария

От 06:00 часа е спряно напрежението в контактната мрежа в участъка между гарите Курило и Своге поради счупване на пантографа на пътни...

Незабавно е създадена организация и по осигуряването на две допълнителни влака, които да превозват пътниците по направление София - Казичене – София. Все още има закъснения и забавяния на влакове.

Междувременно главният ревизор по безопасността в НКЖИ Бисер Минчев каза, че кражбите върху железопътната инфраструктура през тази година възлизат на 1 500 000 лева, предаде Агенция "Фокус". Общият брой на кражбите е 747. Проблемните райони са: Искър - Биримирци, Подуяне-разпределителна, Перник-разпределителна, Ямбол, Мост - Кърджали, Варна, Плевен. Заради опасността за хората, която предизвикват тези кражби, НКЖИ искат те да бъдат класифицирани като терористичен акт.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com