ВМРО: Облекчената присъда на убиеца на Кристин е смъртна присъда за още изнасилени и погубени от психопати деца

2225
ВМРО: Облекчената присъда на убиеца на Кристин е смъртна присъда за още изнасилени и погубени от психопати деца
Снимка: ВМРО

Това е поредното национално предателство на българския съд!

След предсрочното пускане на Джок Полфрийман, ВКС отново се изгаври с децата на България

С тази позиция излиза ВМРО – Българско национално движение във връзка с разпространената преди минути новина, че Върховният касационен съд е „смекчил“ присъдата на човека, изнасилил и убил по особено жесток начин 7-годишната Кристин от Сотиря.

С Решение № 62/09.08.2021 г. по наказателно дело № 25/2021 г., ІІ н.о. Върховният касационен съд (ВКС) измени решение № 117 от 14.09.2020 г. по ВНОХД № 134/20 г. на Бургаския апелативен съд, като замени наказанието „доживотен затвор без замяна“, определено на Мартин Трифонов, с „доживотен затвор“, това е видно от сайта на ВКС.

От ВМРО припомнят, че "лицето Мартин Трифонов на 15 август 2019 г., отвлече, гаври се, изнасили и уби по безскрупулен начин едно 7-годишно дете в сливенското село Сотиря. Тогава ние от ВМРО за пореден път припомнихме, че години наред повдигахме темата за промени в НПК, касаещи подобни зверства. А именно – премахване на съкратеното съдебно следствие, което води до намаляване на присъдите при тежки престъпления. Също така поставихме отново на фокуса на обществото и химическата кастрация като наказание при изнасилване, педофилия и други сексуални извращения. И се преборихме поне първото (промените в НПК) да бъде прието в парламента".

Но второто продължава да не стои на дневен ред, защото според определени либерални разбирания е „нехуманно“ един лишен от разум индивид да бъде кастриран, за да бъде прекратен извратеният му нагон", подчертават от организацията.

"Е, към днешна дата ние от ВМРО се обръщаме към българското общество и питаме – а хуманно ли е един брутален изнасилвач, насилник и убиец на 21 години, да бъде реабилитиран от българския съд, да има правна възможност да напусне затвора предсрочно и да отиде и да се изгаври с още едно, две, три … български деца? 

Даже няма и да изброяваме примерите, които десетки пъти сме давали при подобни правни абсурди", се казва в съобщението.

"Недопустимо е! Именно защото е млад, именно защото след 20-30 години ще е още потентен и още ще има нагона да изнасилва и убива.

Какво не е наред с правната ни система, та в рамките на две години ставаме свидетели на поредното национално предателство от страна на висши магистрати? Национално предателство спрямо децата на България. Няма друго определение за това решение!", пишат от ВМРО.

"Джок Полфрийман – доказан убиец на българско момче, рецидивист с агресивни прояви в затвора, беше освободен предсрочно и днес е някъде по света на свобода. Свободен да убива отново.

До кога ще търпим тази пълзяща либерализация на съдебната ни система? Взаимовръзките между висши магистрати и БХК, които алармено светят от години? Това за Вас в 46-ото НС не е ли проблем?", питат от организацията.

"Говорите за връзките на Сорос и Прокопиев в определени медии, но не виждате ли октопода в съдебната ни система?

И ето това, което четем в мотивите на ВКС по случая с Кристин, не Ви ли тревожи: Върховните съдии приемат, че касационната жалба е основателна за явна несправедливост на наложеното наказание. Въззивният съд е определил вида на санкцията след попълване на доказателствения материал с достатъчно данни за деянието и дееца, но съвкупната им преценка не дава основание за извод, че наложеното на Трифонов най-строго и изключително наказание е адекватно", се посочва в текста.

Ето какво още завяват от ВМРО:

"Правилно е констатирана особена тежест на престъпното посегателство. Негов обект са широк кръг обществени отношения от първостепенна значимост. Утежняващите признаци са многобройни, а обстоятелствата, които ги обуславят превишават качествено обичайните в съдебната практика. Възрастта на жертвата е значително по-ниска от изискуемата за съставомерност на деянията.

Насилието и бруталността са самоцелни, напълно излишни за сломяване на съпротивата на 7-годишно дете. С различни средства и по различен начин са увредени всички части на тялото и вътрешни органи. Страданията на жертвата са били извънредни и продължителни до изпадането ѝ в безсъзнателно състояние. Негативна оценка следва да получи и личността на дееца.

Мартин Трифонов е осъждан двукратно в миналото, въпреки младата си възраст. Извършил е престъпления насочени към половата неприкосновеност и собствеността на гражданите, престъпната му деятелност ескалира. Фактът, че е изтърпял ефективно наказание лишаване от свобода и само година по-късно е осъществил инкриминираните деяния означава, че не е преодолял липсата на задръжки, не е изградил морални ценности, продължава да не зачита установените норми на поведение.

Многобройните и драстични отегчаващи обстоятелства, както и рискът от рецидив обуславят извод, че подсъдимият следва да бъде постоянно изолиран от обществото чрез налагане на наказание доживотен затвор.

ВМРО: Искаме референдум за ЛГБТИ+ пропагандата в училище, за Македония в ЕС и пълзящата циганизация

Демографската катастрофа, пред която сме изправени и сбърканата държавна политика по отношение на циганския етнос и социалния паразитиз...

Липсват обаче предпоставките за определяне на изключителната санкция „доживотен затвор без замяна“.

Това са цитати от решението на ВКС. Правен факт е, че законодателят е предвидил най-тежкото наказание за подобен род престъпление в чл. 116, ал.1, т.4,т.6, вр. чл. 116 в НК, именно „доживотен затвор без отмяна“.

Каква е мотивацията на тричленния състав на ВАС, който може да видите в линка по-горе, да вземе това скандално решение е въпрос с много неизвестни.

Има ли вероятност да бъде намалена присъдата на убиеца от Сотиря?

"Почти никаква възможност няма да бъде намалена присъдата на Мартин Трифонов, който отне живота на 6-годишната Кристин от с. Сотиря по ...

И тук е мястото да попитаме видни фигури в юридическите среди на България, като адвокат Хаджигенов, Мая Манолова, Атанас Атанасов, Татяна Дончева и не на последно място председателят на Народното събрание Ива Митева, която направи извънредно заседание за полицейското насилие, какво мислят по темата.

Питаме кога ще направят заседание за битовата циганска престъпност, която отнема живота на невинни, включително и на деца?

За „суверена“ питаме.

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ОБЩЕСТВО:

Признание от СЕМ: Не можем да контролираме рекламата на хазарт ефективно

Стоп на войната по пътищата: ЕС казва как може да се случи

Събарят незаконните сгради на Гайтански край яз. "Искър"

ЕРМ Запад обезопаси 508 електрически стълба и монтира 103 платформи за щъркели на територията на област Кюстендил

След случая "Върбакова": Какво можете да направите, за да се предпазите от кражба на имот?

АКФ: Съдия от кръга на Нотариуса е гледала дело на съпругата му (СНИМКИ)

Земетресение в Девин

Връщат светофарите с таймер

Колко ще ни излезе предстоящият предсрочен вот?

Имитация на контрол: Едва 476 са глобени за пушене на закрито

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com