Водите на язовир Доспат се отвеждат към язовирите Въча и Цанков камък

20184
Водите на язовир Доспат се отвеждат към язовирите Въча и Цанков камък

Обилните дъждове през днешния ден доведоха до преливане на язовир Доспат. Това съобщи Атанаска Тунтова, директор на Басейнова дирекция – Източнобеломорски район.

Ситуацията е наложила отвеждане на водите от Доспат в язовирите Въча и Цанков камък, които могат да ги поемат. За Източнобеломорски район язовир Доспат е единственият, който прелива, каза още Тунтова пред Агенция "Фокус". Тя допълни, че опасност от наводнение няма.

Македония е под вода

Проливните дъждове предизвикаха невиждани досега наводнения в Източна Македония, пише днес македонският вестник ”Дневник”. ...

По отношение на реките Марица и Тунджа засега също няма опасност от преливане, заяви Тунтова като се позова на петдневната прогноза, с която разполагат по наблюденията от системата за ранно предупреждение. Очаква се най-високото ниво на река Марица да бъде достигнато след 9 април в района Пловдив, Първомай и Харманли, но въпреки това, новото ще бъде около код “жълто”. Към Елхово е другата ситуация с относително завишено ниво от вячера на река Тунджа, но също е под код “жълто” и няма опасност от преливане.

ВЕЦ-овете също работят и производството на електенергия се следи регулярно, като се преценява колко точно да бъде обработено, завърши Тунтова.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com