"ВОЛЯ" предлага спешни мерки в защита на бизнеса и хората

2418
"ВОЛЯ" предлага спешни мерки в защита на бизнеса и хората
Снимка: Архив

ВОЛЯ ще участва в Националния кризисен икономически щаб с готови предложения за спешни икономически мерки в защита на бизнеса и на хората. Финансова помощ за медицинските работници, за да се гарантират техните заплати и разсрочване на данъци и осигуровки за бизнеса и гражданите.

Това са част от икономическите мерки, които лидерът на ВОЛЯ и зам.-председател на НС Веселин Марешки предложи още вчера в национален телевизионен ефир. Той разясни, че пандемията от коронавирус затвори болниците за планов прием, а това ще рефлектира върху приходите им.

Друго предложение на ВОЛЯ е бюджетните разходи да са с приоритет спрямо динамиката на извънредната ситуация. Тя изисква да се спрат неналежащи плащания. Всяко министерство да предостави на Националния кризисен щаб анализ на актуалните си разходи и предефинирането им, ако стане необходимо.

Веселин Марешки: Готов съм да даря всичко необходимо на болница „Света София“ (ВИДЕО)

Паниката от коронавируса няма да доведе до нищо добро. Хората трябва да са дисциплинирани и да останат разумни. Това призова в предава...

„Държавата да подпомогне малкия и среден бизнес чрез разсрочване на данъци и осигуровки в срокове и размери, които няма да повлияят негативно на републиканския бюджет“, заяви Марешки. Първите спешни мерки на ВОЛЯ предвиждат още преговори с банките за разсрочване на кредити на физически и юридически лица. Или изготвяне на законова промяна, която да го позволи, след анализ за негативния ефект от въведеното извънредно положение.

От ВОЛЯ са категорични, че държавната администрация трябва да участва в изготвянето на анализи в различните сфери в рамките на три дни и да ги предостави на Националния кризисен щаб.

Предвид динамичната ситуация с коронавируса, от ВОЛЯ са готови да предложат още спешни мерки, ако това е необходимо, за да се защити здравето и живота на българските граждани, както и да се облекчи бизнеса.

Всичко за коронавируса четете в нашия блог

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

Добри новини за храните на борсите
Добри новини за храните на борсите

И през тази седмица има спад в цените на основни хранителни стоки и на плодовете и зеленчуците на борсите в страната, показват данните в седмичния...