Времето остава без промяна, максимални температури между 1° и 6°С

11141
Времето остава без промяна, максимални температури между 1° и 6°С
Снимка: БГНЕС

Над източната половина от страната времето ще се задържи облачно и на места там ще превалява слаб сняг. Над западната половина ще има разкъсана облачност, намаляваща през нощта на места до ясно, а през деня – до предимно слънчево време. Ще духа слаб вятър от север-северозапад. Минимални температури между минус 5° и 0°, максимални – между 1° и 6°, в крайните югозападни райони до 8-10°.

В района на София минимална температура около минус 2°, максимална – около 5°. Такава е прогнозата на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) - БАН, съобщи за Агенция "Фокус" Красимир Стоев – дежурен синоптик.

Дневните температури ще се повишат и максималните ще са между 1° и 6°С

През деня в Източна България ще се задържи облачно с превалявания от сняг, които до края на деня ще отслабнат, съобщиха от НИМХ. В З...

Над Черноморието времето ще се задържи облачно и на места ще превалява слаб сняг. Ще духа слаб вятър от север-северозапад. Максимални температури на въздуха: 2°-3°. Температурата на морската вода и 6°-8°. Вълнението на морето 2-3 бала.

Над планините облачността ще бъде значителна и на места в масивите от източната половина от страната ще продължи да превалявания слаб сняг, а разкъсвания на облачността ще има в масивите от Западна България. Ще продължи да духа умерен и силен, а по билото на Стара планина и временно бурен вятър от северната четвърт. Максимална температура на височина 1200 метра около 0°, на 2000 метра – около минус 4°.

В събота и неделя ще бъде предимно слънчево и почти тихо. Минималните температури ще бъдат между минус 5° и 0°, а максималните между 5 и 10, по-ниски ще остават в Североизточна България: 2-4°. В понеделник ще духа слаб северен вятър и с него ще прониква по-студен въздух. Облачността ще се увеличи, значителна ще е над Източна България, но вероятността за валежи е малка.

 

Студена, но слънчева сряда

През нощта в по-голямата част от страната ще се изясни. По-значителна облачност ще се задържа все още в крайните северозападни райони...

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Общество