Все повече непълнолетни момичета разпространяват дрога

5994
Все повече непълнолетни момичета разпространяват дрога
Снимка: МВР-Шумен

От МВР отчитат, че все повече непълнолетни момичета разпространяват дрога. Те са ученички с висок успех, не отсъстват от училище. За родителите им са "добри деца". И именно заради имиджа, който поддържат, са използвани от наркодилъри, съобщи bTV.

„От всякакви училища са, всякакви деца са. Не може да се каже, че в някой район употребата е повече. Ако някой директор ви каже, че при тях няма наркомани, няма дилъри, не се въртят там, не е искрен”, коментира Виолета Аланджийска от СДВР.

Италиански журналист: В България шест организации се занимават с наркотрафик

Заради борбата с мафията трябва да живее извън родината си – това е съдбата на италианския журналист Антонио Никасо, който предст...

"Шефовете" на момичетата дилъри им дават да разпространяват освен марихуана, все по-често и нови смеси. В битката срещу учениците дилъри се включва преди няколко месеца директор на училище в Благоевград.

„Имаше трима младежи, от които един наш ученик, нещо си разменяха. Веднага ми дойде на ум, че са наркотици. Паркирах близо до тях, залових нашия човек, другите избягаха”, разказа директорът на НХГ „Св. Св. Кирил и Методий” Марин Митов.

Наскоро директорът отново получил сигнал за дрога на училищния двор: „Тогава се обадих на полицията, но казаха, че си имат работа и вероятно ще минат на другия ден”.

От училището поискали още през март дворът да бъде осветен, както и видеонаблюдение по околните улици. Досега общината обаче не е взела никакви мерки.

3 пъти повече ученици се натравят от психоактивни вещества

Три пъти повече случаи на отравяне сред ученици след употреба на психоактивни вещества. Само в токсикологията на „Пирогов” ...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com