Всички язовири стават публична държавна собственост

21023
Всички язовири стават публична държавна собственост
Общините ще имат възможност в определен срок - да заявят отказ от собствеността

Всички язовири, които се използват за питейно-битово водоснабдяване и за енергийни цели, стават публична държавна собственост под управлението на Министерството на икономиката, енергетиката и туризма. Оператор за тяхната експлоатация и поддръжка става НЕК, предприятие „Язовири и каскади”.

Общините ще имат възможност в определен срок - да заявят отказ от собствеността върху язовирите, чийто собственик са. В случаите, при които не се заяви отказ от собственост от страна на общините и няма договор за управление с оператор на съответния язовир, оператор по право става „Напоителни системи”.

Обстановката за цяла България остава тежка

Обстановката на територията на страната продължава да бъде усложнена, съобщиха от пресцентъра на МВР. Създадена е организация в районит...

Във връзка с преодоляване на проблемите и неяснотите по отношение на собствеността, управлението и отговорността по отношение безопасността на язовирите на работната среща при премиера Бойко Борисов се е взело решение, че министърът на икономиката, енергетиката и туризма, чрез НЕК, предприятие „Язовири и каскади”, ще осъществява цялостния контрол по техническото състояние и безопасност на всички язовири и микроязовири, независимо от тяхната собственост, включително и предприемането на принудителни административни мерки, в това число и принудително премахване с цел минимизиране на рисковете за населението.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com