Въпроси от Фейсбук: Защо държат Мангъров на половин заплата?

40128
Въпроси от Фейсбук: Защо държат Мангъров на половин заплата?
Снимка: БГНЕС

"На настоятелните ми въпроси вчера в студиото на “Антидот” доцент Мангъров така и не каза защо ръководството на Инфекциозна болница го държи втори месец на половин заплата", разкрива във Фейсбук водещата на предаването Юлия Ал-Хаким.

Илиян Василев: Не скачайте срещу Мангъров

"Тъй като професионалните "мрънкачи" /тези от Църквата на Истината от Последния Ден/ отново ще скочат на доцент Мангъров, че публично с...

"Единственото обяснение, което ми даде е, че “директорката не може да го диша”. Намирам за крайно недопустимо лекар, който рискува живота си и работи на първа линия по време на пандемия, да бъде тормозен и то в държавна болница.

Да е частна, да правят каквото си искат. Но за мерзостите, извършвани в държавна болница, финансирани от джоба на данъкоплатците, правителството и в частност здравният министър трябва да отговарят. Въпросът трябва да бъде внесен в НС."

Отношение по въпроса взе и журналиста и депутат от БСП Александър Симов.

Вчера от предаването "Антидот" на БСТВ научих нещо, което ме потресе. Оказа се, че Основният Злодей на Републиката, братовчедът на Сатаната и Черният Лорд на пандемията доц. Атанас Мангъров втори месец получава половин заплата. На въпрос защо е така, той отговори смразяващо: "Ами не ме харесват".

Можете да си мислите каквото искате за него, можете да го отричате, мразите и съскате, но това е недопустимо, а и изключително неморално. Говорим за лекар, който е на първа линия, защото Мангъров в окото на бурята стана шеф на КОВИД-отделението на Инфекциозна болница. И какво получи за това? Половин заплата.

Доц. Мангъров: Няма да ставам политик, нужна е повече профилактика в здравната ни система (ВИДЕО)

Ненавиждам административната работа и никога не съм имал желание да се занимавам с политика, така че и да ме поканят не мисля, че ще пр...

Ето как властта се грижи за лекарите.

И тук стигаме до централният проблем. Защо не харесват Мангъров? Защото той отказа да мълчи в ситуация на криза и само в рамките на няколко месеца се превърна в едно от най-популярните телевизионни лица. Нещо повече - нито един път при тези участия той не си е позволил да дава политически оценки на действията на властта или нещо подобно. Мангъров е канен в качеството си на специалист по инфекциозни болести и той никога не е напускал рамките на експертното говорене.

Колективният фейсбук-инфлуенсър обаче, чието любимо тайно удоволствие е да ближе ботушите на властта, реши, че Тъмният доцент е някакъв саботьор, някакъв неприятен тип, който се опитва да им развали моралистичните статуси и извисените претенции и заради това и до днес не спира с опитите да го сатанизира. А придворните медии пък буквално го превърнаха в ежедневна мишена на своите кафяви стрели и интрижки. И България постигна нещо уникално - политизира един чисто научен спор, а така мразеният Мангъров вече плаща цената на своя отказ да мълчи. Половин заплата! Наказан, защото има мнение. Дали е прав или не няма никакво значение. Той не е спирал да лекува, не е спирал да работи, а му се отплащат с наказания, репресии и финансови рестрикции. Потресаващо!

Точно заради това аз лично веднага след ваканцията на Народното събрание ще внеса въпрос към министъра на здравеопазването по тази тема. През живота си съм виждал всякакви дивотии, но тази надминава всичко. Не можеш да накажеш лекар за научно мнение. Тук прекосяваме границите на медицината и навлизаме в буреносното политическо море. Всеки, който е загрижен за свободата и състоянието на България трябва да вземе отношение по темата. В противен случай ще се окаже, че пандемията вече е извършила най-страшното."

Припомняме, че преди време се получи противопоствяне в позициите на Мангъров, който тогава беше началник на Детското отделение на Инфекциозна болница и директора на Инфекциозна болница проф. Татяна Червенякова.

Димитър Стоянов: Логично е мнението на Мангъров да значи повече от това на Ангелов относно COVID

"Когато реша да си присадя коса, то логично ще се обърна към здравния министър Ангелов, който има опит в тази посока. Това с ботокса х...

„Всеки ден влизам в COVID-зоната без маска, понякога слагам“, това обяви преди дни доц. Мангъров пред бТВ в интервю с Мария Цънцърова. „Всички тези безсмислени мерки като носене на маски на открито показват безсилието на политиците и учените, каза тогава той.

Това обаче беше опровергано от Червенякова, която заяви в позиция: "Доц. Атанас Мангъров, началник на Детското отделение на Инфекциозна болница в София, не е влизал в COVID-сектора на лечебното заведение и не е известно да е участвал в лечението на заразени пациенти, хоспитализирани в СБАЛИПБ „Проф. Иван Киров“.

Впоследствие инфекционистът и публичен критик на противоепидемичните мерки доц. Атанас Мангъров беше изпратен в клиниката на Инфекциозна болница, в която се лекуват болни от коронавирус, за да бъде неин началник. Това обяви лично здравният министър проф. Костадин Ангелов пред журналисти.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ОБЩЕСТВО:

Прогноза за времето - 20 април 2024 г. (събота)

Най-важните новини за деня: 19 април 2024 г.

Никола Стоянов за руската историография: Кражбата на история и култура е най-страшната кражба

ДАНС не пусна ливанец в България

Клиентите на Kaufland набират средства за DMS кампании за лечение

Още поне 5 години ще ползваме "Български пощи"

МВР: Бившият шеф на ГДБОП е имал контакт с Нотариуса, но не е проверяван

Времето утре - 20 април 2024 г.

Лобита, предизборни пари и украински помощи: Кой поиска смяната на министър Кирил Вътев?

МВР готви покупка на 980 автомобила и 440 мотора

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com